Bize bir şey olmaz demeyin!

Siirt'te immün plazma yöntemiyle tedavi gören ve yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen 43 yaşındaki sağlık çalışanı Turgut Kayar, "Kimse bize bir şey olmaz, çevremize bir şey olmaz demesin. Çok sevdiğiniz insanları basite aldığınız bir hastalık yüzünden kaybedebilirsiniz." dedi.

Haberler 12.08.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesinde güvenlik personeli olarak görev yapan Kayar, mart aynda ba ars ve halsizlik ikayetiyle gittii hastanede test sonucu pozitif çkt.

Durumunun arlamas üzerine solunum cihazna balanan Kayar, Turgut Özal Tp Merkezinde yakaland Kovid-19dan kurtulan bir hastadan alnan plazma ile tedavi gördü.

Turgut Özal Tp Merkezi Kök Hücre Nakli ve Aferez Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurtun önerileri dorultusunda uygulanan tedaviye olumlu yant veren Kayar, davul zurna eliinde hastaneden taburcu edildi.

Yaad o zorlu süreci unutmann mümkün olmadn anlatan Turgut Kayar, kentte salgna yakalanan ilk kiilerden olduunu söyledi. Kayar, öyle konutu:

çekilen tomografi sonuçlarmda akcierimde lekeler bulundu ve hastaneye yatrldm. Daha sonra sonuçlarm pozitif çkt. Bir hafta normal serviste yattm, durumum arlat ve youn bakma alndm. Youn bakm sürecinde daha da arlap entübe edildim. Bu süreçte ailem olsun sevenlerim ve çevrem gerçekten ar bir depresyon yaad. O srada youn bakmda entübe olarak yatyordum, her eyden habersiz. Bu süreçte entübe durumdayken plazma tedavisiyle Türkiyede ilk iyileenlerden biriydim.

14 gün youn bakmda kaldn aktaran Kayar, bu hastaln basite alnacak bir yannn bulunmadn dile getirdi.

Kimse bize bir ey olmaz, çevremize bir ey olmaz demesin. çok sevdiiniz insanlar basite aldnz bir hastalk yüzünden kaybedebilirsiniz. diyen Kayar, herkesin dikkatli olmasn istedi.

Kayar öyle devam etti:

Lütfen daha dikkatli olalm hep beraber üzerimize düeni ciddiyetle yapalm. Herkesten ricam çevrenize dikkat edin, bu gerçekten hafife alnmayacak bir hastalk. Benim için çok zor geçti. Halen de bunun skntsn çekiyorum. Herkes sosyal mesafeye uysun, maske taksn ve hijyene dikkat etsin. Bize bir ey olmaz demeyin. çok ciddi bir hastalktr.

Hastaln dünya genelinde hzla yayldn anlatan Kayar, salgnla mücadelede herkese önemli görevler dütüünü belirtti.

Kayar, mecbur kalmadkça tedbir amaçl darya çkmadn ifade ederek, konumasn öyle sürdürdü:

Zor bir süreç geçirdim. Hamdolsun tekrardan dünyaya gelmi gibiyim, hem kendim hem ailem için. O yüzden evin içinde bile maskesiz dolamamaya da dikkat ediyor. Mecbur kalmadkça darya çkmyorum. Sadece sabah ve akamlar bir iki kilometre evin önünde dolayorum. Hamdolsun biz atlattk. Bu süreci çok ar geçiren hastalar var. Yarn bunlardan biri siz olmayn. Youn bakm sürecindeyken solunum cihazna balydm, uyandktan sonra çok zorluk çektim. nann bu hastal geçiren bir kii bakalarna bulamamas adna ne maskesiz dolar ne de sosyal mesafeye göz yumar.

Ana Sayfaya Git