Kaspersky siber dolandırıcılığa karşı uyarıyor

Kaspersky araştırması, küçük ve orta ölçekli işletmelerde çalışanların en sık eriştiği web hizmetlerini ortaya çıkardı.

Haberler 22.10.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kasperskyden yaplan açklamaya göre, YouTube, Facebook, Google hizmetleri ve WhatsApp, ayn zamanda kötü niyetli kiiler tarafndan kimlik av için en çok istismar edilenlerin banda geliyor. Kurumlar çalanlarnn hangi web hizmetlerini kullanlabilecei konusunda farkl önceliklere ve izinlere sahip olsalar da her türlü siber riskten korunduklarndan emin olmalar büyük önem tayor.

Kaspersky analizine göre kimlik av giriimlerinin en sk görüldüü uygulamalar hakknda u bilgilere yer verildi:

Facebook 4,5 milyon kimlik av giriimi ile birinci, WhatsApp 3,7 milyon ile ikinci, Amazon 3,3 milyon ile üçüncü, Apple 3,1 milyon ile dördüncü, Netflix 2,7 milyon ile beinci ve YouTube, Gmail ve Google Drive da dahil olmak üzere Googlen sunduu teklifler 1,5 milyon kimlik av giriimiyle altnc srada yer alyor. Her iki listede hizmetlerin çounun ortak olmas, popüler uygulamalarn ayn zamanda dolandrclarn kötü niyetli eylemleri için deerli birer platform haline geldiini doruluyor.

SBER DOLANDIRICILIK

statistikler ayrca, kurulularn kurumsal cihazlarnda hangi web uygulamalarn daha çok snrlandrma eiliminde olduunu gösteriyor. Listenin en çok engellenen ilk beinde yer alan Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram ve Linkedin yalnzca sosyal alar içeriyor. Bu tavr, veri düzenlemelerine uymak gibi çeitli nedenlerle veya sosyal medya kullanm için belirli organizasyon gereklilikleri dorultusunda alnabiliyor.

Açklamada görülerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Uzman Tatyana Sidorina, sosyal medya, mesajlama uygulamalar ve dosya paylam platformlar olmadan günlük yaammz hayal edemediimizi vurgulayarak, Uygulamalarn her biri düüncelerimizi, fikirlerimizi, hayata bakmz ve ilhamlarmz farkl bir ekilde iletmemize ve paylamamza izin veriyor.

Özellikle 2020 ylnda tüm dünya aylarca çevrimiçi kalmaya zorladnda bu daha da büyük bir gerçee dönütü. Bununla birlikte, herhangi bir kuruluun tehditlerin nereden gelebileceini ve bunlar önlemek için hangi teknolojilere ve farkndalklara ihtiyac olduunu anlamas son derece önemli. letmelerin bunu yaparken çalanlarna ihtiyaç duyduklar hizmetleri rahat bir ekilde sunabilecekleri hassas bir dengeyi gözetmeleri gerekiyor. Kaspersky olarak bizler bu çabalar takdir ediyoruz ve kurululara ilgili koruma araçlarn ve uzmanl salyoruz. ifadelerini kulland.

Kaspersky, iletmelerin çalanlarnn web hizmetlerini güvenli ve emniyetli bir ekilde kullanmasn salamak için u önerileri paylayor:

KULLANILAN ARGÜMANLAR

çalanlara sahte veya güvenli olmayan web sitelerini ve kimlik av mesajlarn nasl tanyacaklarn gösterin. Bir web sitesinin güvenilirliini kontrol etmeden kimlik bilgilerini asla girmemelerini tembihleyin ve bilinmeyen göndericilerden gelen dosyalar açmamalarn salayn. çalanlarnza temel güvenlik eitimi verin. çevrimiçi olarak verebileceiniz bu eitim hesap ve parola yönetimi, e-posta güvenlii, uç nokta güvenlii ve webde gezinme gibi kimlik avna kar koruma salayanlar dahil olmak üzere temel uygulamalar kapsamaldr. Kaspersky Automated Security Awareness Platform, bu tür bir eitimi kolay ve etkili ekilde salar.

Web, a ve posta tehdit korumasna sahip, kantlanm bir uç nokta güvenlik ürünü kullann. BT yöneticilerinin ilgili siber tehditler ve bunlarn nasl önlenecei konusundaki uzmanln gelitirmek de önemlidir. Kaspersky Endpoint Security Cloud, artk kötü amaçl yazlmlarn nasl snflandrlaca ve yazlmdaki kötü niyetli ve üpheli davranlarn nasl tannaca konusunda yeni beceriler örenmelerine olanak tanyan çevrimiçi BT için Siber Güvenlik eitimi salar. Ürün yönetim konsolunda beta sürümünü bulabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git