Sayaç eylemi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde elektrik sayaçlarının direğe çıkarılmasını protesto eden mahalle sakinleri, bu durumun DEDAŞ ekipleri tarafından suistimal edilebileceğine dikkat çekti.

Haberler 20.04.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesine bal Bavar Mahallesi sakinleri, elektrik sayaçlarnn diree çkarlmasn protesto etti.

Dicle EDA ekipleri, kaçak kullanm önlemek gerekçesiyle Bavar Mahallesinde elektrik sayaçlarn direklerin üzerine çkarma çalmalarna balad. Elektrik sayaçlarnn direin tepesine çkarlmasnn hrszlk muamelesi olduunu belirten mahalleliler, kalabalk bir ekilde toplanarak DEDA protesto etti. Protestonun balamasyla DEDA ekipleri çalmalar durdurmak zorunda kalarak söz konusu yerden uzaklat.

MAHALLEL TEPKL

Olay yerine gelen çok sayda polis ekipleri güvenlik önlemleri ald. Mahalleli, DEDA yetkilileriyle görümek isteyince DEDA proje mühendisi olduu belirtilen bir kii, olay yerine gelerek mahallelilere çalmalar hakknda bilgi verdi. Mahalleli ile DEDA personeli arasnda devam konumann harareti artnca bir polis araya girdi.

POLSN UYARILARI

Polisin, Eer ki bu adamlar diree çkarsa, siz engel olursanz siz 500 kiiyseniz ben 5 bin adam koyarm. 5 bin iseniz, 100 bin adam koyarm. Benim fazlam var. Benim makinem var. Bu adamlarn ii sizin isyannzla ilgili deil, engel olmayacaksnz. Derdiniz fiyatsa, fiyatla ilgilenen birime itiraz edeceksiniz. Bu adamlarn önünden geçmenin haydutluktan baka hiçbir anlam yok. sözleri üzerine mahalleli Biz haydut deiliz, bizi tehdit mi ediyorsunuz? diyerek tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinin DEDA Bölge Müdürlüüne gitmesiyle protestocular olaysz bir ekilde dald.

TRAZLARIN NEDENLER

Mahalleliler, elektrik sayaçlarnn direin üzerine çkartlmasn kabul etmediklerini belirterek, sayaçlarn görebilecekleri yere çkartlmasn istedi. Halid Boran, sayaçlarn direin üzerine çkartlmas halinde iirilmi faturalarla karlaacaklarn ileri sürerek, Bize elektrik hrszl yaptklarn söylüyorlar. Madem hrszlk yapyoruz sabit ücret yapsnlar. Hakkmz neyse onu ödeyeceiz. Ama onlar saatlerimizi direklerin tepesine kurarak hrszlk yapyorlar. 2 bine yaklak ina burada var. Aratrn, içlerinde 10 emekli var mdr? Millet çok madur durumda. Direklerin üzerine tanan saatlerimize gelip okuttuklarnda sormadan 500-600 TL fatura çkaryorlar. Asl hrszlk budur. Güneydounun tamam kaçak kullanyor, hrszlk yapyorlar diyerek bizi rencide ediyorlar. dedi.

HIRSIZLIK MUAMELES

Sayaçlar tüketicinin görebilecei yere kurulmas gerektiini dile getiren evket Biti, kendilerine hakszlk yapldn ileri sürdü. Biti, imdi bu Bavar (Kbe)de 20 bin vatandamz yayor. u anda herkes isiz. Tula fabrikalar vard burada, hepsi kapand. Tarm ve inaat sektörü para etmiyor. Hiç kimse de hiçbir i yok. Millete para yok. YetkililerE u ekilde sesimizi duyurmak istiyoruz. Gelsinler tüketicinin görebilecei bir yerde kursunlar. Benim o saati görme hakkm var. Direin tepesine asm saati. Diyelim ki 100 TL yakmm bana 200 yazacaklar, ben nasl emin olabilirim. Yetkililerden istirhammz budur. Yaplan hakszlktr, zulümdür. diye konutu.

Daha önce DEDAn kendilerine sayaçlar kap önüne çkartlacan, ama direklerin üzerine çkarldn ifade eden Abdürrahim Uçer, yetkililere seslenerek çalmalarn durdurulmasn istedi. Kullanlan enerjinin üzerinde fatura çkarldn iddia eden Engin Akgül, bölgede isizlik nedeniyle kimsenin 500-600 TLlik faturalar ödeyemeyeceklerini vurgulad.

Ana Sayfaya Git