A. Haber'den Akgül hakkında şok iddia 'Bomba tarifi!'

Siirt Belediye Başkanı HDP'li Berivan Helen Işık ile Baykan Belediye Başkanı HDP'li Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı HDP'li Baran Akgül, İçişleri Bakanlığı'nca görevlerinden alındı. Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül'ün evinde yapılan aramada çok çarpıcı bir detaya ulaşıldı. Akgül'ün defterinde 'bomba tarifi' bulundu.

Haberler 15.05.2020 - 22:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl dün sabah terörle iltisakl belediyelere operasyon düzenledi. Terör balants tespit edilen Siirt Belediye Bakan HDPli Berivan Helen Ik ile Baykan Belediye Bakan HDPli Ramazan Sarslmaz ve Kurtalan Belediye Bakan HDPli Baran Akgül, çileri Bakanlnca görevlerinden alnd. Görevden alnan HDPli bakanlarn evlerinde ve ofislerinde yaplan aramalarda çok çarpc detaylar ortaya çkt. A Haber Yurt Haberler Müdürü Kerim Ulakn canl yaynda aktard bilgilere göre; Kurtalan Belediye Bakan HDPli Baran Akgülün defterinde detaylar ile bomba yapm tarifi tespit edildi.

HDPL BAKANIN DEFTERNDEN BOMBA TARF çIKTI

A Haberin yaynlad belgede bomba yapmna ilikin geni bilgiler yer alyor. Kurtalan Belediye Bakan HDPli Baran Akgülün ajandasndaki bomba yapm emasnda unlar yer alyor: Bomba anahtar sistemi nasl çalr? Anahtar sisteminin 3e ayrld belirtiliyor. Bombann etkilerine geni yer ayrlrken, mektup bombann katlanmamas gerektiine dair çok önemli not düüldü. Terör örgütünün yeniden mektup bomba uygulamasn gündeme alp almad akllara geldi. Terör örgütü daha önce 2016 ylnda Derik Kaymakam Muhammed Safitürkü makam odasna gönderdii kargodaki patlayc ile ehit etmiti.

YASAL OLMAMASINA RAMEN MAAINI SÖZDE E BAKANA VERM

Baykan Belediye Bakan HDPli Ramazan Sarslmazn makam odasnda da çarpc bir belge ele geçirildi. Belgede, yasal olmamasna ramen maann 4 bin TLsini e bakan olarak tanmlanan Özden Gülmeze brakt görülüyor. Terör örgütünün sözde yönetimi KCKda belediyelerin e bakanlk ile yönetilmesi karar alnd biliniyor.

Ana Sayfaya Git