Ağır izler bırakıldı!

7 orman işçisinin şehit düştüğü katliamdan yaralı kurtulanlar saldırının ağır izleri ile yaşamını sürdürecek.

Haberler 20.09.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde PKKl teröristlerce el yapm patlayc ile düzenlenen, 7 orman içisinin ehit dütüü saldrdan yaral kurtulanlar olayn ar izlerini tayor.

Kulpun Aaçkorur köyü mevkisinde 12 Eylülde odun toplamaya giden köylülerin bulunduu araca PKKl teröristlerce el yapm patlaycyla düzenlenen, 43 yandaki hsan çelikbilek, 17 yandaki Mehmet Bozyel, 23 yandaki Ahmet Ay, 45 yandaki Sinan Diger, 22 yandaki Abit, 15 yandaki Ömer ve 26 yandaki Siraç Yldzn ehit olduu saldrdan yaral kurtulan 10 kiiden 2sinin tedavisi, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi youn bakm ünitesinde sürüyor. Taburcu edilen yarallarn ise hastanelerde kontrolleri devam ediyor. Ekmek paras için odun toplarken PKKllarn saldrsna urayan içiler, yaadklarn unutamyor. çilerden bazlar, hafzalarndan silinmeyecek bu saldrnn ar izleri ile yaamn sürdürecek.

- Kulanda kalc iitme kayb olutu

Saldrda yaralanan içilerden 21 yandaki Zeynel Abidin Yldzn, patlamann iddetiyle sol kulanda geçici, zar yrtlan sa kulanda ise kalc iitme kayb olutu.

Yldz, olayn etkisini üzerinden atamadn söyledi.

Kafam sabit tutamyorum. çevremdekilerle iaretle anlamaya çalyorum. çardklarnda duymuyorum. Karmdakiler de benim sesimi nasl duyuyor bilmiyorum. diyen Yldz, bu nedenle tedavisinin süreceini aktard.

Hayatlarn karartan terör örgütüne tepkisini dile getiren 2 çocuk babas Yldz, Onlarn ne dini ne iman ne de bayraklar var. Olsayd bu kadar insan perian etmezlerdi. dedi.

- Ailemden birçok kiiyi ehit ettiler

Baba eref Yldz ise Kürtçe yapt açklamada, evlerine ekmek götürmek için çalan sivilleri hedef seçen terör örgütüne tepki gösterdi.

Saldrda ehit olanlar için duyduklar üzüntüye deinen Yldz, yaral kurtulan olunun iitme kayb yaadn belirtti.

Terör örgütü bu felaketi olumun bana getirdi. Ailemden birçok kiiyi ehit ettiler, olumu da bu hale soktular. Evde iki yavrusuyla çaresiz kald. ifadelerini kullanan Yldz, saldrdan önce olunun herhangi bir salk probleminin olmadn, evine ekmeini götürdüünü kaydetti.

- Olayda gözünü kaybetti

Ar yaralanan 21 yandaki Mahsum Ekmen de Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi youn bakm ünitesinde tedavi görüyor.

Patlamada sa gözünü kaybeden Ekmenin hayati tehlikesi devam ediyor.

Ayn hastanede tedavisine devam edilen 26 yandaki Necat çelikbilekin de karacier ve akcierinde zedelenme, beyninde kanama olduu, hayati tehlikesinin sürdüü örenildi.

Ana Sayfaya Git