Ağaçlar kurtuldu!

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" ile 1 ayda sağlanan geri dönüşüm sayesinde bin 117 ağacın kesilmekten kurtarıldığı bildirildi.

Haberler 07.04.2018 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

M. Emin FDAN

DYARBAKIR - Diyarbakrda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayelerinde balatlan Sfr Atk Projesi ile 1 ayda salanan geri dönüüm sayesinde bin 117 aaç kesilmekten kurtarld.

Vali Hasan Basri Güzelolu, Valilikte düzenlenen basn toplantsnda, projenin salkl ve temiz bir gelecek adna herkes için gerekli bir konu olduunu gördüklerini söyledi.

Büyükehir ve ilçe belediye bakanlarnn ortaya koyduu temiz, salkl ve güzel bir ehir kimliinin herkes tarafndan görüldüü bir dönemde olduklarn aktaran Güzelolu, alt yapdan, üst yapya, peyzaj düzenleme, fiziki, çocuk, genç ve kadnlara dönük sosyal projelerde çok önemli bir dönüüm yaandn ifade etti.

çEVRESEL DUYARLILIK

Diyarbakrn gelien ve deien yüzünü belediyelerle çok açk gördüklerini anlatan Güzelolu, Bu durum bizi son derece mutlu ediyor. Bu deiimi Sfr Atk Projesi ile desteklemek, kalc ve salkl bir çevreye dönük ehrimizi tamak bu anlamda temel hedefimizdir. diye konutu.

Vali Güzelolu, 16 ubatta balayan bu çalmalarn mart aynda çok öncü ve mutluluk verici bir konuma ulatn, okullardan kurumlara, i yerlerine bütün kentte bu uygulamay yaymak istediklerini bildirdi.

Bu dorultuda gerçekletirilen çalmalarda bilinçlendirmeyi ve projenin sahiplenilmesini çok deerli bulduklarn dile getiren Güzelolu, projenin sadece kent merkeziyle snrl olmadn vurgulad.

KURTARILAN AAçLAR

Proje kapsamnda mart aynda 65 bin 758 kilogram kat geri dönütürülerek bin 117 adet aaç kesilmekten kurtarld. Bugün artan kararllmzla projede, Türkiyenin en baarl ve dönüümü en çabuk gerçekleen il olmak iddiasndayz. diyen Güzelolu, 269 bin 607 kilovat enerji, 1 milyon 742 bin 587 litre su ve 21 bin 38 litre petrol tasarrufu salandn vurgulad.

Güzelolu, öyle devam etti:

15 bin 422 plastik atk geri dönütürülerek, 248 varil petrol ve 86 bin 276 kilovat enerji tasarrufu saland. 6 bin 793 kilogram cam atk geri dönütürülerek, 681 varil petrol, 283 kilovat enerji ve 8 ton ham madde tasarrufu oldu. Bin 466 kilogram metal atk geri dönütürülerek, 423 litre benzin, 938 kilovat enerji ve 1,8 ton ham madde tasarrufu yaand.

Valilik koordinesinde projenin kararllkla devam edeceine dikkati çeken Güzelolu, eitim çandaki tüm çocuklarn bilinçlendirilmesi ve gelecekte çevre gönüllüsü olarak Sfr Atk Projesinin kendisinin vazgeçilmesi olmas için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Toplantya, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Kayapnar Belediyesi Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc, Yeniehir Belediyesi Bakan Vekili Kaymakam Serdar Kartal ile çevre ve ehircilik l Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin katld.

Ana Sayfaya Git