AB büyükelçileri Göbeklitepe'yi gezdi

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger: "Tüm insanlığı ve medeniyeti ilgilendiren bir yer burası ve Türkiye'nin bu çok önemli arkeoloji merkezini böylesine koruması gerçekten örnek teşkil eden bir durum"

Haberler 22.11.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AB Türkiye Delegasyonu Bakan Büyükelçi Christian Berger ile Avrupa Birlii üyesi ülkelerin büyükelçileri, tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen anlurfadaki Göbeklitepe ören yerini ziyaret etti.

Berger bakanlndaki heyet, kent merkezine 18 kilometre mesafedeki Örencik Mahallesi yaknlarnda bulunan dünyann en eski tapnak merkezi olarak kabul edilen ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan Göbeklitepeyi gezdi.

Avrupa Birlii Uyum Komisyonu Bakan AK Parti anlurfa Milletvekili Mehmet Kasm Gülpnar ile l Kültür ve Turizm Müdürü Aydn Aslann elik ettii heyet, ören yerinde yürütülen çalmalar hakknda bilgi ald.

Berger, gezinin ardndan gazetecilere yapt açklamada, Göbeklitepenin bölgedeki en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olduunu söyledi.

Türkiye ile çalarak Göbeklitepenin korunup turizme açlmas için yürütülen i birliinden memnun olduuna iaret eden Berger, öyle konutu:

Tüm insanl ve medeniyeti ilgilendiren bir yer buras ve Türkiyenin bu çok önemli arkeoloji merkezini böylesine korumas gerçekten örnek tekil eden bir durum. Ayn zamanda buradaki eserleri kapal bir yerde muhafaza etmek, üzerinde çatnn olmas daha da etkileyici. Bu iskelenin ve çatnn tamamlanp buraya daha fazla turistin gelmesini biz de sabrszlkla bekliyoruz. Ayn zamanda anlurfadaki müzeyle de iyi bir kombinasyon olmu. anlurfa Müzesi de Dou Akdenizde görmü olduum en güzel, en etkileyici müzelerden birisi.

Gülpnar da Berger ve beraberindeki büyükelçilere anlurfay ziyaretlerinden dolay teekkür etti.

Ziyaretin kent için önemli olduunu ifade eden Gülpnar, Buras insanln ortak deeri, sadece Urfann deil, Türkiyenin deil bütün insanln ortak deeri olan bir alan. Turist konusunda ben kendilerinin desteklerini bekliyorum. Avrupa Birliinin deerli temsilcileri eminim ki kendi ülkelerinde de bunlar anlatacaklar ve daha fazla turistin gelmesine katkda bulunacaklar. eklinde konutu. Heyet, ziyaretin ardndan Harran Üniversitesine (HRÜ) geçerek örencilerle bir araya geldi.

Ana Sayfaya Git