Abarakov’un ifadesi yeniden alınacak

Gülistan Doku’nun kaybolmasında şüpheli olan Zaynal Abakarov’un ifadesi yeniden alınacak. Tunceli'de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında, şüpheli olan Zaynal Abakarov’un ifadesinin yeniden alınacağı öğrenildi. Doku ailesi avukatı Ali Çimen, Abakarov'un polis zoruyla getirilerek ifadesinin alınmasına yönelik karar verildiğini aktardı.

Haberler 30.07.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocaktan beri haber alnamayan Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Dokunun (21) kaybolmasna ilikin hazrlanan bilirkii raporunun tamamlanmasnn ardndan, üpheli Z.A.nn tutuklanmas talebi reddedildi. Ailenin avukat Ali çimen, genç kzn erkek arkada Rus uyruklu Z.A.nn mevcutlu ifadesinin alnmasna karar verildiini söyledi.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, kald yurttan 5 Ocak sabah ayrldktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbar üzerine arama çalmalar balatld. Yaplan aratrmalar sonunda Gülistan Dokunun cep telefonunun en son Uzunçayr Baraj gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde sinyal verdii belirlendi. Viyadük üzerinden geçen bir aracn kamerasna da yansyan Dokunun son görüldüü bölgede younlatrlan arama çalmalarna ramen sonuca ulalamad. Bunun üzerine ekipler, su alt aramalarn 6 Temmuzda sonlandrrken, yüzeyinde ve kydaki çalmalar sürdürüldü. Gülistandan gelecek haberi bekleyen Doku ailesi, Ankaraya gidip çileri Bakan Süleyman Soylu ile görütü. Bakan Soylunun talimat üzerine yaplan toplantyla Gülistann son görüldüü bölgedeki baraj suyunun tahliyesine karar verildi. 22 Temmuz günü baraj gölündeki sulun tahliye edilmesine ilikin çalma balatt.

MEVCUTLU FADES ALINACAK

Tunceli Cumhuriyet Basavclnca Gülistan Dokunun kaybolmasyla ilgili soruturma sürüyor. Soruturma kapsamnda Tunceli Cumhuriyet Basavclnca Gülistann kaybolmasna ilikin bilirkii tarafndan hazrlanan bilirkii raporu tamamland. Raporun tamamlanmasnn ardndan ailenin avukat Ali çimen, ba üpheli olarak gösterilen Z.A.nn tutuklanmas için talepte bulundu. Z.A hakkndaki tutuklama talebinin reddeden basavclk, mevcutlu getirtilip, ifadesinin alnmasna karar verdi.

GÜLSTANIN SON KAYBOLDUU YERDE Z.A.NIN TELEFON SNYAL DE TESPT EDLD

Bu kararn verilmesinin nedenini dosyaya giren yeni belgelere dayandn aktaran çimen, Ulusal Kriminal Büro tarafndan hazrlanan bilimsel rapor ile HTS kaytlarnda, üphelinin telefon sinyallerinin, Gülistann 5 Ocak 2020 günü saat 12.21 sralarnda telefonun son sinyal bilgilerinin kesildii yerde tespit edildiini açklad. çimen, unlar söyledi:

Gülistan Dokunun madur olduu soruturmada ilk talebimiz, üphelinin tutuklanmayla birlikte ifadesinin alnmasyd, bu talebimiz reddedildi. Ayn dilekçemizin 8 nolu bölümünde biz, Ulusal Kriminal Büro tarafndan hazrlanan bilimsel rapor ile HTS kaytlar, üphelinin telefon trafii ve mütekinin yani madurun telefon trafiinin, üphelinin beyanlaryla çeliki oluturduu, bu nedenle üphelinin mevcutlu olarak yani polis zoruyla hazr edin talebinde bulunmutuk. Bu talebimiz kabul edildi. Yani üpheli, mevcutlu olarak polis zoruyla hazr edilecek, ifadesine bavurulacak. fadesinin en önemli noktas, Gülistann 5 Ocak 2020 günü saat 12.21 sralarnda telefonun son sinyal bilgilerinin kesildii yer, mezarlk yandr. Dosya üphelimizin de ayn gün saat 16.00dan sonra mezarlk yannda görütüüne ilikin baz istasyonu verisi ortaya çkt. Bu yeni gelen bir bilgiydi. Zaten Ulusal Kriminal Büronun hazrlad bilimsel raporda da olay gününe ilikin üphelinin beyanlarnda çeliki vard. Bu çelikiler sorulduktan sonra, Gülistan Dokunun soruturma dosyas, toplumda büyük bir infial oluturdu. Bu infialin de giderilmesi açsndan bir tutuklamann gerçeklemesi gerekmektedir. nanyoruz ki tutuklama, üphelinin ifadesine bavurulduktan sonra muhtemelen bu çelikileri açklamayacaktr ve o aamada tutuklanmasna karar verilecektir. Gülistan Dokunun 5 Ocak 2020 günü 12.21de sinyal bilgileri kesilmiti. Son yapt görümeden sonra orada mezarlk yan gösteriyor. Ba üphelimiz de gün içinde yapm olduu görümeler var, sürekli yer deitiriyor. Yani evde olduu iddias çökmü oluyor ve ayn gün saat 16.17de mezarlk yannda sinyal veriyor. Saat 16.41de üniversitede çalan iki görevli de Gülistan görmütü. Köprüde artk hareket halinde, yani saatlerde birbiriyle uyumlu. Gülistan son gören tanklar da Gülistann yaadn, yamurun hafif hafif yamaya baladn ve ehre doru hareket ettiini söylemilerdi. Onlarn plaka takip sistemindeki araçlarnda 16.46da köprüden geçtii görüldü. Burada üphelinin madura doru hareket ettiini belgeliyor. Bu nedenle tutuklanmas gerçekleecektir. Burada mevcutlu olarak hazr edilmesi denmi, savclk artk onun kararn verecektir. Muhtemelen polis zoruyla onu hazr edecekler. Ksa bir zamanda olmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git