ABD, Gülen İçin Türkiye'ye Heyet Gönderecek

ABD Adalet Bakanlığı, gelecek hafta Türkiye'ye Fetullah Gülen ile ilgili uzman bir heyeti gönderecek.

Haberler 07.08.2016 - 11:06 Son Güncelleme : 07.08.2016 - 11:06

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülenin Türkiyeye iadesi için yeni bir adım attı. ABD Adalet Bakanlığı, gelecek hafta içinde bu konuda görüşmelerde bulunmak üzere Türkiyeye heyet gönderme kararı aldı.

ABD YOLLADIĞI MEKTUPTA ÖNERMİŞTİ

ABD Adalet Bakanlığı, Fetullah Gülenin iadesine ilişkin Türkiye Adalet Bakanlığına bir mektup gönderdi.

ABD Adalet Bakanlığı, mektupta, Gülenin iadesi konusunda yapılacak görüşmeler için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABDye gönderilmesini ya da Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiyeye gelmesini önerdi.

Bunun üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağın talimatıyla Bakanlık yetkilileri konuyu değerlendirdi.

ABD HEYETİ GELİYOR

Adalet Bakanlığınca ABDye gönderilen cevap mektubunda, ilk olarak Amerikadan bir heyetin gelmesi, daha sonra Türkiyeden bir heyetin ABDde görüşmelerde bulunması teklif edildi.

Türkiyenin teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, gelecek hafta içerisinde uzman bir heyeti Türkiyeye göndereceğini bildirdi.

TÜRKİYEDEN DE HEYET GİDECEK

ABD heyetinin Türkiyede darbe girişimine ilişkin yapacağı görüşmelerden sonra Gülenin iadesi için bu kez Adalet Bakanlığından bir heyetin ABDye gideceği öğrenildi.

ANKARA ACİL TUTUKLAMA VE İADE TALEBİNDE BULUNMUŞTU

FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından hükümet, örgütün ele başı Fetullah Gülenin iadesi için, ikamet ettiği ABDye acil tutuklama ve iade talebinde bulunmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır