ABD heyeti Gülen için geliyor

ABD Adalet Bakanlığı, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili konuların ele alınması için önümüzdeki günlerde Türkiye'ye bir heyet gönderecek.

Haberler 21.08.2016 - 00:33 Son Güncelleme : 21.08.2016 - 00:33

Obama yönetiminden bir yetkili, Bloomberge yaptığı açıklamaya göre, ABDli heyet, Türk hükümetinin Gülenle ilgili iddialarını dinleyecek.

15 Temmuzdaki hain darbe girişiminin ardından hükümet, Gülenin iadesi için, ikamet ettiği ABDye acil tutuklama ve iade talebinde bulunmuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçen hafta yaptığı açıklamada, Gülenin Türkiyeye iade süreciyle ilgili dört ABDli uzmanın Türkiyeye geleceğini duyurmuştu.

Bozdağ, ABDden Türkiyeye öncelikle uzman bir heyetin Türkiyeye gelip sonra da bizden bir heyetin ABDye gitmesini önerdik. ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri dün itibarıyla 4 uzman kişiyi Türkiyeye gönderme kararı aldı. 22 Ağustosta Türkiyeye gelecekler. Bunlardan 3ü Adalet Bakanlığı temsilcisi, biri de Dışişleri Bakanlığı temsilcisi. 23-24 Ağustosta buradaki muhataplarıyla görüşmeler yapacaklar. Fethullah Gülenin iadesi artık sadece Türkiyenin ya da ABDnin konusu değil bütün dünyanın yakından takip ettiği ortak bir konudur demişti.

Ana Sayfaya Git