ABD ile FETÖ lideri Gülen'in iadesi görüşmeleri başladı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Türkiye'ye gelen ABD heyetiyle görüşmelere başlandığı bildirildi.

Haberler 23.08.2016 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin iadesine ilişkin Türkiyeye gelen ABD heyetiyle görüşmelere başlandığı bildirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülenin iadesine ilişkin ABDden gelen heyetle görüşmelerin başladığı öğrenildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Gülenin iadesi için ABD Adalet Bakanlığından üç, Dışişleri Bakanlığından ise bir temsilciden oluşan dört kişilik heyet gün gece saatlerinde Ankaraya geldi.

Heyetin Sabah saatlerinde Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmelere başladığı bildirildi.İki gün sürecek görüşmeler kapsamında bakanlık bürokratlarınca heyete, Gülenle ilgili gönderilen 4 ayrı iade dosyasına ilişkin bilgiler sunulacak. Öte yandan Adalet Bakanlığı yetkilileri 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Fethullah Gülenin emir ve komutası altında gerçekleştirildiğine ilişkin önemli delilleri de ABDli muhataplarıyla paylaşacak.

FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından Hükümet, örgütün elebaşı Gülenin iadesi için ikamet ettiği ABDye acil tutuklama ve iade talebinde bulunmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD Adalet Bakanlığı, Fetullah Gülenin iadesine ilişkin Adalet Bakanlığına bir mektup göndermişti. ABD Adalet Bakanlığı mektupta, Gülenin iadesi konusunda yapılacak görüşmeler için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABDye gönderilmesini ya da Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiyeye gelmesini önermişti. Adalet Bakanlığınca ABDye gönderilen cevap mektubunda, ilk olarak Amerikadan bir heyetin gelmesi, daha sonra Türkiyeden bir heyetin ABDde görüşmelerde bulunması teklif edilmişti. Türkiyenin teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, bir heyeti Türkiyeye göndereceğini bildirmişti.

(Milliyet)

Ana Sayfaya Git