ABD, PYD yardımlarının hesabını verecek

ABD'nin PKK'ya yardımlarını bilmeyen yoktur. Geçtiğimiz ay PKK Suriye kolu PYD'ye ağır silah gönderen ABD, bir kaç gün evveli de mühimmat gönderdiği bilgisini Pentagon aracılığı ile açıklamıştı. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, açıklama yaptı.

Haberler 02.06.2017 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin PKKya yardmlarn bilmeyen yoktur. Geçtiimiz ay PKK Suriye kolu PYDye ar silah gönderen ABD, bir kaç gün evveli de mühimmat gönderdii bilgisini Pentagon aracl ile açklamt. ABD öncülüündeki DEA kart koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, ABDnin terör örgütü PKK/PYDye Rakka operasyonu için verdii silahlarla ilgili detaylarn Türkiye ile paylalacan söyledi.

Dillon, unlar kaydetti:

Silahlarn seri numaralar, miktarlar, verilen silah ve araçlarn tipleri gibi detaylara girmeyeceiz. Tüm bunlarn kaytlarn kendimiz tutuyoruz. Türkiye ile bu detaylar konusunda effafz. Bunlar operasyonel nedenlerden dolay açklamayacaz çünkü DEAn, Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) elindekilerini bilmesini istemiyoruz.

Daha sonra Türkiye ile bu detaylar konusunda effafz ifadesinden ne kastettii sorulan sözcü, söz konusu silahlarn tip ve miktarlarna ve nerede olduklarna dair detaylar Türk makamlar ile paylaacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git