ABD'deki kumpas davasında skandal ortaya çıktı

ABD'de devam eden Rıza Sarraf ve Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı kumpas davasında büyük skandal ortaya çıktı.

Haberler 19.11.2017 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mehmet Hakan Atillann avukat Cathy Flemingin mahkemeye delil olarak sunduu 30 Ekim 2017 tarihli yeminli ifadesinde, ABD yargsnn davay dayandrd bütün suçlamalara ilikin sahte ve yasad delillerin kayna belli oldu. Bu sahte belgelerin FETÖcü hainler tarafndan Türkiyeden çalnd ve ABD mercilerine verildii belirtiliyor. Sadece Adalet Bakanl kanal ile alnabilecek bu sahte belgelerin ABDdeki soruturmaya yasad yöntemlerle ulatrlmas üzerine, FETÖ ile irtibatlar belgelenen ABDli Savclar hakknda soruturma balatld.

ABDde devam eden Rza Sarraf ve Halk Bank Genel Müdür Yardmcs Mehmet Hakan Atillann kumpas davasnda, Atillann avukatnn mahkemeye delil olarak olarak sunduu yeminli ifadede çarpc detaylar ortaya çkt.

te Atillann avukat Cathy Flemingin mahkemeye delil olarak sunduu yeminli ifade belgesindeki o detaylar:

TÜRKYE MERKEZL 3 BN ADET TELEFON GÖRÜMES

Halkbank Genel Müdür Yardmcs Mehmet Hakan Atillann avukat Cathy Flemingin mahkemeye delil olarak sunduu 30 Ekim 2017 tarihli yeminli ifade belgesinin 19uncu paragrafnda Türkiye merkezli 3000 adet telefon görümesi ve mesajlarn Türk vatandalar tarafndan ya da Türkiyede yaplm olduunu deklere ediyor.

RAPOR BLNMEYEN KLER TARAFINDAN HAZIRLANDI

Ayni belgenin 15inci paragrafnda, 18 Aralk 2013 tarihli Soruturma kapsamnda siyasi baklk içeren üpheli eylem balkl bir rapordan bahsetmektedir. Bu rapor bilinmeyen kiiler tarafndan Türkiyede hazrlanm ve yaynlanmtr. Bunun yan sra vatandalar tarafndan yaplan görüme kaytlarnn olduunu belirtmektedir.

RAPORUN KAYNAI BELL DEL

Ayn Belgenin 17nci paragraf 2012-2013 soruturmasn özetleyen ikinci bir rapordan bahsetmektedir ve kayna belli olmayan fakat Türkiye kaynakl olma ihtimali yüksek olan ve bu raporun Amerikal yetkililerin eline ne zaman ve nasl ulatn sorgulamaktadr, konumalardan kesintiler vermektedir.

BELGELER TÜRKYEDEN çALINDI, AMERKAN HÜKÜMETNE VERLD

Yine ayn belgenin 29 ve 30uncu paragrafnda Türk vatandalarn ilgilendiren ilave kayt ve belgelerin olduunu ve bu belgelerin Türkiyeden çalndn ve ABD Hükümetine verildiini iddia ediyor.

Caty Flemingin yeminli ifadesinde bahsedilen Amerikan Devleti delilleri hakknda varm olduumuz sonuçlara göre ABD Hükümetinin yapm olduu soruturmann delil kaynaklar Türkiyeden çalnp kimlii belli olmayan kiiler tarafndan ABD Hükümetine teslim barizdir.

Bu çalnan belge ve Türk vatandalarna ait kayt ve konumalar Türk Hükümetinden habersiz bir ekilde ve hükümetle balants olmayan kiiler tarafndan Amerikan Yetkililerine teslim edildii iddia edilmektedir.

Amerikadaki bu ceza davasnn temelini oluturan belge ve bilgilerin çalnt olduu açktr.

Ana Sayfaya Git