ABD’den FETÖ yalanı

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından terör örgütü FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen'i iade etmemek için her yolu deneyen ABD, bu sefer, Türkiye'nin yolladığı belgelerin 'eski' olduğunu iddia etti.

Haberler 22.08.2016 - 12:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından terör örgütü FETÖnün lideri Fetullah Güleni iade etmemek için her yolu deneyen ABD, bu sefer, Türkiyenin yolladığı belgelerin eski olduğunu iddia etti.

ABDde bir adalet bakanlığı yetkilisi, Türkiyenin Fetullah Gülenle ilgili kendilerine yolladığı tüm delillerin 15 Temmuzdaki darbe girişiminden öncesiyle ilgili olduğunu, hala kendilerine somut kanıtlar ulaşmadığını öne sürdü.

Önümüzdeki günlerde teröristbaşı Gülenin iade süreciyle ilgili olarak Türk muhataplarıyla ortak bir çalışma yürütmek üzere Türkiyeye gelecek olan ABD Adalet Bakanlığından bir yetkili, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiyenin ABDye sunduğu Fetullah Gülenin iade edilmesiyle ilgili kanıtlar eski dedi.

ABD Başkanı Yardımcısı Joe Bidenın Türkiyeye yapacağı ziyaretle ilgili gazetecilere brifing veren ABD yetkilisi, Eğer iadeyi gerektiren bir durum söz konusuysa, nihayetinde mahkeme delilin yeterli olup olmadığına karar verecek diyerek henüz o aşamada olunmadığını kaydetti. Yetkili, önümüzdeki günlerde Türkiyeye gelecek olan Bidenın da darbe girişiminin hemen ardından ABDnin bu girişimi ivedilikle kınadığını ve lanetlediğini hatırlatacağını sözlerine ekledi.

Türkiyede darbe teşebbüsünün arkasında ABDnin olduğuna dair suçlamalar ve komplo teorileri bulunduğunu bildiğini söyleyen yetkili, bu tür tartışmaların faydalı olmadığını söyledi. ABDli yetkili Başkan Yardımcısı Bidenın da söyleyeceği gibi tüm bu şeyler saçma, görüşme ve toplantılarında Türk tarafına bu konuda açıklık getirecektir dedi.

(Akşam)

Ana Sayfaya Git