ABD’den taziye paylaşımı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığına bağlı birliklerin Türkiye sınırında PKK-YPG ile yaptığı ortak tatbikatın ardından bu kez de öldürülen iki örgüt üyesi için Türkçe mesaj yayımladığı ortaya çıktı. Mesajda, "Kritik görevdeki ortaklarımızı destekleme kararlılığımızı sürdürüyoruz" denildi.

Haberler 10.09.2022 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Haseki vilayetine bağlı Kamışlı ilçesinin Irak sınırına bağlanan karayolu üzerindeki El Hol Kampına, DEAŞın önceki gün düzenlediği saldırıda, PKKlı 2 militan öldürüldü.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Türkçe mesaj yayımlayarak terör örgütüne taziyelerini iletti. CENTCOMun resmi hesabından yayımlanan mesajın Türkçe olması ise dikkat çekti.

TÜRKçE MESAJ YAYINLADI

Mesajda, SDG ortaklarımız, Suriyede Al Holden kaçmaya çalışan IŞİD kolaylaştırıcıları tarafından 2 kayıp verdi. Başsağlığı dileklerimizi iletiyor ve bu kritik görevde ortaklarımızı destekleme kararlılığımızı sürdürüyoruz denildi.

ABD merkez Kuvvetler Komutanlığına bağlı birlikler önceki gün Şırnakın Cizre ilçesinin hemen karşısındaki Derik kasabasında PKK-YPGli militanlarla ortak bir tatbikat gerçekleştirmiş, ağır silahların kullanıldığı tatbikatta zırhlı araçlara ABD ve YPGnin bayrakları asılmıştı.

AİLELERİN REHİN KALDIĞI KAMP

El Hol Kampı, Suriyedeki iç savaşla birlikte 2013 yılında DEAŞın eline geçmiş ve örgütün önemli kalelerinden biri olmuştu. Ancak bu uzun sürmedi. PKK-YPG, ABD ve diğer koalisyon ortaklarının da desteğiyle 13 Ekim 2015te çatışmaların ardından kamp DEAŞtan alındı.

Halen PKK-YPGnin kontrolü altında bulunuyor. El Hol Kampında ise sağ yakalanan DEAŞlılar ile bunların aileleri rehin olarak tutuluyor. Önceki gün kadın kılığına giren DAEŞlı eylem hücresi El Hol kampına sızdıktan sonra buradaki PKK-YPGlilerden ikisini öldürmüş, 7sini de ağır yaralamıştı. Olayda 1 DEAŞlı öldürülürken, 6 kişilik grup ise YPG tarafından yakalanmıştı.

Ana Sayfaya Git