ABD'den Türkiye'ye teşekkür

Sağlık Bakanı Koca: "ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar ile bugün bir telefon görüşmesi yaptık. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ABD'ye yapılan tıbbi malzeme yardımı için teşekkürlerini iletti"

Haberler 30.04.2020 - 23:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Koca, ABD Salk ve Sosyal Hizmetler Bakan Alex Azarn, Türkiyenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye destek amacyla ABDye gönderdii tbbi malzeme yardm için teekkür ettiini bildirdi.

Koca, Twitter hesabndan yapt açklamada, ABD Salk ve Sosyal Hizmetler Bakan Azar ile telefon görümesi yaptn belirtti.

Bakan Koca, Cumhurbakanmzn talimatyla ABDye yaplan tbbi malzeme yardm için teekkürlerini iletti. Türkiyenin ald tedbirlerle tedavide gelitirdiimiz yöntemleri detayl olarak anlattk. paylamn yapt.

MALZEMELERN TÜRKYEDEN TEDAR çN ORTAK çALIMA KARARI

Salk Bakanlndan görümeye ilikin yaplan açklamada da iki ülkenin Kovid-19la mücadelede yürüttüü bilimsel çalmalar, tedavi yöntemleri, a ve ilaç gelitirme çalmalar hakknda görü alveriinde bulunulduu bildirildi.

Fahrettin Kocann, Türkiyenin erken dönemde ald tedbirleri ve tedavide gelitirdii yöntemleri detayl olarak anlatt, Azarn da bu tecrübe paylam için teekkür ederek, Türk ve Amerikal bilim insanlarnn ortak çalmalar yapmasnn faydal olacan söyledii belirtildi.

Açklamada, iki bakann maske, tulum, dezenfektan, yerli solunum cihaz, eldiven gibi tbbi cihaz ve malzemelerin Türkiyeden tedariinin önümüzdeki süreçte de devam için ortak çalma karar ald da kaydedildi.

Ana Sayfaya Git