ABD'li komutanın yüzüne söyledi! İzni vermeyeceğiz

Hulusi Akar, Suriye ve Irak’ta kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile kritik bir görüşme yaptı.

Haberler 17.09.2017 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Suriye ve Irakta kritik gelimelerin yaand bir dönemde ABDli mevkida Orgeneral Joseph Dunford ile kritik bir görüme yapt. Orgeneral Akar YPG rahatszln Dunforda iletti.

REFERANDUM KARARI

ki komutann görümesi Arnavutlukun bakenti Tiranda iki gündün yaplan NATO Askeri Komitesi Genelkurmay Bakanlar Toplants esnasnda gerçekleti. Akar ve Dunfordun dünkü görümesinde Irakta Kürt Bölgesel Yönetiminin referandum kararnda srar etmesi ve Suriyedeki gelimeleri ele aldklar örenildi.

ZN VERMEYECEZ

Akar, Suriyede dlibde çatmaszlk bölgesi oluturulmas ve buralara Türk, Rus ve ran gözlemci kuvvetlerinin yerletirilmesi kararyla ilgili Dunforda bilgi verdi. Akar, bir kez daha ABDnin Suriyede terör örgütü YPG güçleri ile birlikte hareket etmesinden duyulan rahatszl aktard ve Türkiyenin güney snrlarnda bir Kürt kua kurulmasna izin vermeyecei mesajn iletti. NATO komuta yaps çalmalarnn da deerlendirildii toplant srasnda Akar ayrca talya, ngiltere ve Romanya genelkurmay bakanlar ile de görütü.

Ana Sayfaya Git