ABD’li senatörün ziyaret ettiği isim azılı terörist çıktı

ABD’nin etkili senatörlerinden Lindsey Graham’ın iki hafta önce Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG’nin kamplarına yaptığı ziyarette çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

Haberler 20.07.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDli askerler ile YPGlilerin aynı karede olduğu fotoğrafta, 50 derece sıcaklığa rağmen kafasına bere takarak entari giyen sivil köylü görüntüsü veren çiya Kobani kod adlı Azad Simi de bulunuyor.

ABDnin PKK-YPGye verdiği açık desteğin bir fotoğrafı daha gündeme bomba gibi düştü. İki hafta önce Ankarada İbrahim Kalınla bir araya geldikten sonra Irakın kuzeyindeki Erbil kentinde Bölgesel Kürt Yönetimi temsilcileriyle bir araya gelen ABD Senatosunda Cumhuriyetçilerin en etkili isimlerinden biri olan ve ABD eski Başkanı Donald Trumpın akıl hocası olarak bilinen Lindsey Graham, 5 Temmuzda PKK-YPGnin işgali altındaki Hasek vilayetindeki kamplara ziyarette bulundu. Tüm ziyaretlerini sosyal medyadan paylaşan Graham, Suriyede YPGli teröristlerle ilgili bir paylaşımda bulunmamıştı, ancak ABD ordusu 10 Haziranda gerçekleşen ortak devriyenin fotoğraflarını dün gece paylaşınca gerçek açığa çıktı.

Grahamın ziyareti sırasında elini sıktığı, sohbet ettiği YPGli teröristin yanı sıra ABDli askerlerin de yerel kıyafetli kişilerle bir fotoğraf karesi paylaşıldı. Fotoğraftaki kişinin, Suriyenin Ayn El Arab nüfusuna kayıtlı çiya Kobani kod adlı Azad Simi olması dikkat çekti. Siminin de MİTin SİHA ile üst düzey teröristlere karşı gerçekleştirdiği nokta operasyonlardan korunabilmek için kılık değiştirdiği bu fotoğrafla gün yüzüne çıktı.

Siminin yerel halkın giyindiği uzun entari ve çöl sıcaklıklarının Suriyede 50 derecenin üzerine çıktığı bunaltıcı havaya rağmen eşkali ve kimliği deşifre olmasın diye kafasına yünlü bere takarak sivil köylü görünümü verdiği ortaya çıktı.

AZAD SİMİ KİMDİR?

Hakkari kırsalını içine alan sözde Zagros sahasında uzun yıllar en kanlı karakol baskınlarını yöneten terörist Azad Simi, 2014ten bu yana Suriyenin kuzeyindeki farklı bölgelerde üst düzey sorumluluk yürütüyor. PKK-YPGnin başındaki isim olan Ferhat Abdi Şahinin de yardımcısı.

Bu isim 2007 yılında Hakkari Dağlıcada 12 askerin şehit edildiği, 8 askerin kaçırıldığı kanlı karakol baskınıyla ilgili örgüt yayınlarındaki görüntüleriyle gündeme gelmişti.

Örgüt bu iki isimden Dağlıca saldırısını koordine eden HPG komutanları diye söz etmişti. Terörist Simi, iki yıl önce de askeri üniformayla ABD Başkanı Joe Bidenin ulusal güvenlik ekibinde Ortadoğu koordinatörü olarak görev yapan Brett McGurk ile görüntüleriyle gündeme gelmişti.

ABDLİ GENERALLERLE AYNI HELİKOPTERDE

MİTin peşinde olduğu ve bir kısmını etkisiz hale getirdiği üst düzey teröristlerden Azad Simi, ABD özel kuvvetlerine ait helikopterlerle Suriyenin kuzeyindeki faaliyetleri organize ettikleri bildirildi.

Brett McGurka bağlı ABDnin Özel Operasyonlar Komutanlığına bağlı iki Tümgeneralin askeri helikopter iki yıl önce Deyr Ez Zordan havalanarak Hasekiye bağlı Kamışlı havaalanına inmiş ve burada terörist Azad Simi de ABD heyetine eşlik etmişti. Terörist Simi, ABDnin gönderdiği tırlar dolusu sözde yardım silahlarının çatışmalı bölgelere dağıtımından sorumlu tek kişi.

SURİYENİN KUZEYİNDE

MİTin peşinde olduğu ve bir kısmını etkisiz hale getirdiği üst düzey teröristlerden Azad Simi, ABD özel kuvvetlerine ait helikopterlerle Suriyenin kuzeyindeki faaliyetleri organize ettikleri bildirildi. Brett McGurka bağlı ABDnin Özel Operasyonlar Komutanlığına bağlı iki Tümgeneralin askeri helikopter iki yıl önce Deyr Ez Zordan havalanarak Hasekiye bağlı Kamışlı havaalanına inmiş ve burada terörist Azad Simi de ABD heyetine eşlik etmişti.

Terörist Simi, ABDnin gönderdiği tırlar dolusu sözde yardım silahlarının çatışmalı bölgelere dağıtımından sorumlu tek kişi.

ABDli senatör Lindsey Graham ile entarili fotoğrafları ortaya çıkan bu terörist PKKnın uzun yıllar Hakkri sorumluluğunu yürüttü. 2007de Dağlıcada 12 askerimizin şehit edildiği hain saldırıyı bizzat yönetmişti. Terörist bu saldırı sonrasında da PKKnın yayın organı televizyon kanallarına alçak saldırıyla ilgili röportaj vermişti.

PKK, Dağlıca saldırısını belgesel yapmış ve örgüt kanalında yayımlanan görüntülerde terörist Azad Sımiden Eylemi koordine eden sözde komutanı diye söz etmişti. Hakkri kırsalında 20072011 yıllarında Sınır hattındaki Samanlı, Serbest, Alan, Pirinçeken, Tekeli, Derecik, Ortaklar, Gelişen, Beyyurdu, Hantepe, Gediktepe, Umurlu, Karaçalı Üs bölgesine saldırılarda 104 askerimizin şehit edildiği hain saldırıların baş faili olarak Van, Hakkri, Şırnak Başsavcılıklarınca hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Ana Sayfaya Git