Abdullah Gül'den darbe komisyonuna cevap

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun sorularına verdiği yanıtlara ulaşıldı.

Haberler 05.01.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Cumhurbakan Abdullah Gül, Darbe Komisyonunun terör örgütü lideri Gülenle ilgili sorusuna, Siyaset hayatmda bu yap ve lideriyle ilikim olmad cevabn verdi. Gül, Hakan Fidana ilikin olarak, fadeye çarlan MT Müstearna tek sahip çkan bendim. Beni ilk rahatsz eden 2010daki referandum süreciydi dedi.

11. Cumhurbakan Abdullah Gülden 15 Temmuz darbe komisyonuna 9 sayfalk cevap geldi. Gül Siyasi hayatmda bu yap ve lideriyle ilikim olmad dedi. 11. Cumhurbakan Abdullah Gül, Darbe Komisyonunun FETÖ eleba Fethullah Gülenle ilgili sorusuna, Siyaset hayatmda bu yap ve lideriyle ilikim olmad yantn verdi. Gül FETÖcülerin ifadeye çard MT Müstear Hakan Fidan ile ilgili ise MT müstearna ifadeye gitmemesi talimatn verdim dedi. Gül fadeye çarlan MT Müstearna tek sahip çkan bendim açklamasnda da bulundu.

Gülün Meclis Darbe Giriimini Aratrma Komisyonunun sorulara 9 sayfalk yant verdi. göre ortaya çkt. Darbe komisyonunun yönelttii 27 soruyu yantlayan Gül, kendi döneminde ve sonrasnda yaananlara ilikin çarpc bilgiler verdi.

Abdullah Gülün yantlarndan satr balar öyle:

-Siyaset hayatmda bu yap ve lideriyle ilikim olmad.

-Bu yapyla ilgili ahsi tecrübem veya kayda deer bilgim yok.

-2004teki MGKda Sezer ve Org. Özkök bu yapya dikkat çekti.

-Devletin güvenlik ve istihbarat birimleri bana rapor sunmad.

-MT Müstearna ifadeye gitmemesi talimatn verdim.

-fadeye çarlan MT Müstearna tek sahip çkan bendim.

-Beni ilk rahatsz eden 2010daki referandum süreciydi.

-Fehmi Koruyu davet ettim, ABDye gitmesi gündeme geldi.

- dünyasndan yaplan açk yardmlar dnda bilgim yok.

-17-25 Aralkta organize bir hareket olduu kanaatine vardm.

Ana Sayfaya Git