Acı dram

Depremde baba ve oğlu aynı evde hayatlarını kaybetti

Haberler 25.02.2020 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rann Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüündeki depremde en büyük hasar, Vann Bakale ilçesine bal Özpnar Mahallesinde meydana geldi. Ev ve ahrlarn büyük bölümünün ykld mahallede, depreme uykuda yakalanan Kerem Tosun ve olu Aydn Tosun, ayn evde yaamlarn yitirdi.

Vann ran snrndaki Bakale ilçesine bal Özpnar, Güvendik, Kakol ve Gelenler mahalleleri, rann Hoy kentinde dün meydana gelen 5.9 büyüklüündeki depremde en çok hasar gören yerler oldu. En büyük ykmn yaand, ev ve ahrlarn neredeyse tümünün ykld Özpnar Mahallesinde depremde 8 kii hayatn kaybetti, 21 kii yaraland.

BABA VE OUL AYNI EVDE ÖLDÜ

Mahallede Kerem Tosun ve olu Aydn Tosun, depremde evlerinde yaamlarn yitirdi. Evden geriye enkaz ynlar ve eyalar kald. Depremde annesi yaralanan, babas ve 7 kardeiyle birlikte sa kurtulan Rojhat Aras, o anlar anlatt. Hayatnda ilk kez böyle bir depremle karlatklarn anlatan Aras,Deprem annda kendimizi bir anda dar attk. Ancak annem içerde kald. Annemi de yaral olarak kurtardk. Depremde amcam ve 4 kuzenimi kaybettim. Devletimizden yardm bekliyoruzdedi.

BRçOK HAYVAN TELEF OLDU

Mahalledeki evler gibi birçok ahr da ykld. Yklan ahrlarn altnda yüzlerce küçük ve büyükba hayvan telef oldu. Baz kiilerin enkaz altnda kalan hayvanlar görüntülerken, duygulandklar görüldü.

AFAD ve UMKE ekipleri, bölgede depremde evleri yklan aileler için çadr kurarken, bir yandan da scak yemek datyor. Van Büyükehir ve ilçe belediyeleri de depremin vurduu 4 mahallede, çadr kurmaya balad. Gürpnar Belediyesi, evleri yklan vatandalar için evlerinin yannda çadrlar kurdu.

Ana Sayfaya Git