Acıları paylaştılar

MANİSA'nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren 301 maden işçisinden bazılarının aileleri, Siirt'in Şirvan İlçesinde bakır madeni faciasında yaşamlarını yitiren maden işçilerinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Haberler 16.12.2016 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Somadaki maden faciasnda yaamn yitiren madencilerin ailelerinin kurduu Soma ehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneinden 9 kiilik heyet, Siirte gelerek irvandaki maden faciasnda yaamn yitiren madencilerin ailelerini ziyaret etti, taziyede bulundu. ehit madenci aileleri sözcüsü smail çolak, Aclar acmzdr demek için, acy paylamaya ve onlarn yannda olduumuzu belirtmek için buradayz. 301 maden ehitleri aileleri olarak onlara taziyeleri ve sabr dileklerini getirdik dedi. Siirtte irvan maden faciasnda yaamlarn yitiren brahim Klnç, Reit Can ve smail Tekinin evlerini ziyaret eden Soma heyetine aileler teekkür etti.

RVANDAK OLAYI DUYAN SOMALILAR KEND ACILARINI YENDEN YAADI

Heyette yer alan CHP eski milletvekili ve Sosyal Haklar Derneinden Genel Bakan Melda Onur, ailelerin aclarn paylamak için geldiklerini belirterek, irvanda yaanan bu i cinayetinin ardndan, Somal aileler bunu duyduklarnda kendi aclarn yeniden yaadlar. Biliyorsunuz orada tarihin en büyük i cinayeti oldu. Buradaki aileler ile dayanmak istediler. Maden içisi Reit Cann annesi Gülsüm Cana taziye ziyaretinden bulunduk ve onlara Somal ailelerin Somada neler yaptklarn ve nasl takip ettiklerini anlattk. çünkü, bir grup aile orada direndi ve o sayede bugün yönetici patron ceza alma noktasnda ve tazminat en yüksek düzeyde alabilecekler ve orada ailelerin bambaka bir ekilde haklarn arama konusunda yardmc oluyorlar. imdi burada da hem bir taziye hem de bir destek bildirmeye geldik. Bizde Sosyal Haklar Dernei olarak geldik ve istiyorlarsa ailelerin gönüllü avukatlklarn üstlenebilicek bir derneizdedi.

irvandaki Maden Ocanda meydana gelen faciada yaamlarn yitiren ailelere taziye ziyaretinde bulunan 9 kiilik heyette, Sosyal Haklar dernei (SHD) Avukatlarndan Özgür Karaduman, Evren ler, Somada yaamn yitiren maden içileri ailelerinden, Hasan enlik, Orhan Korkmaz, Bayram Uçkun, Gülsüm çolak, smail çolak, Bayram Uçkun ve Sosyal Haklar Dernei Soma Temsilcilii Kamile çiftçi de yer ald. Heyeti Siirtte CHP Siirt l Bakan Nevaf Bilek ve CHP Siirt l Tekilat arlad.

Ana Sayfaya Git