Acı dramlarıyla katmerleşiyor!

Ev ve iş yerleri zarar görenlerin tepkileri devam ederken, hayatını kaybedenler ise ardlarında acı dramlarını bıraktılar.

Haberler 16.11.2016 - 09:25 Son Güncelleme : 16.11.2016 - 09:28

Balardaki bombann karart hayatlarn ardndan gözyalar dinmezken, ardlarnda braktklar dram ve onlarn yaad hayat hikayeleri, yürek dalyor. Geride braktklar gözyalar içerisinde mezar balarnda at yakararak, teröre lanet getiriyor.

TERÖRE EHT OLDULAR

Kimi Suriyedeki iç savatan kaçp, Diyarbakra snp hayata tutunmaya çalrken, kimi Surdaki hendek ve barikat teröründen kaçp, Balarda normal hayatn sürdürme gayretinde iken, kimi de çocuklarna hem annelik hem de babalk yaparken, kalle terörün canl bombasyla hayatlar karard.

LANETLER YADIRIYORLAR

Yürekleri burkan hayat hikayeleri, ailelerde aclar katmerletirirken, evi ve iyerleri hasar görenler de, kurtuldaklarna yükür ederken, yaatlanlara da lanet yadryor. Ferzende Ta Bu patlamay gerçekletirenlerin Allah belasn versin. nsanlarn eyalar u an bile enkaz altnda. Bunu yapanlarn eline ne geçti? derken, Haim Yldrm Daha önce de Sur ilçesinde evimiz ykld. Evlerimizden olduk, buraya geldik. Burada da patlama meydana geldi. Allahn izniyle düzelecek buralar. Ülkenin birlii ve beraberliidir önemli olan dedi.

DYARBAKIR - Diyarbakrn Balar ilçesinde PKKllarn bomba yüklü araçla düzenledii saldrda hasar gören evlerini terk etmek zorunda kalan vatandalarn tepkileri dinmiyor.

Örgüt üyelerince 4 Kasmda Aydn Arslan Bulvarndaki çevik Kuvvet ube Müdürlüü yaknnda 3 ton patlayc tuzaklanan minibüsün infilak ettirilmesiyle 2si polis 11 kiinin hayatn kaybettii, 100ü akn kiinin yaraland saldrda ev ve i yerlerinde hasar oluan vatandalarn maduriyetinin giderilmesi için çalmalar sürüyor. Salanan desteklerden duyduu memnuniyeti dile getiren vatandalar, maduriyetlerine neden olan PKKya ise tepki gösteriyor.

- Bunu yapanlarn eline ne geçti?

Vatandalardan Ferzende Ta, halkn büyük maduriyet yaadn ifade etti. Saldr nedeniyle vatandalarn tedirginlik yaadn, evinden, i yerinden olduunu belirten Ta, Bu patlamay gerçekletirenlerin Allah belasn versin. nsanlarn eyalar u an bile enkaz altnda. Bunu yapanlarn eline ne geçti? dedi.

- Terör ikinci kez evinden etti

Haim Yldrm ise yaanan maduriyetin son olmasn istediklerini vurgulayarak, Daha önce de Sur ilçesinde evimiz ykld. Evlerimizden olduk, buraya geldik. Ama buras ikinci Sur oldu. Burada da patlama meydana geldi. nallah Allahn izniyle düzelecek buralar. Ülkenin birlii ve beraberliidir önemli olan. Her kim yaptysa Allah belasn versin. diye konutu.

- Allah devletimize zeval vermesin

Yasin Klç (67), saldrnn çok sayda kiinin maduriyetine yol açtn dile getirdi.

Terör saldrsnn kabul edilemez olduunu anlatan Klç, Allah devletimize zeval vermesin, devletimize yardm etsin. Allah son nefesimize kadar devletimizi bamzdan eksik etmesin. dedi.

Esnaf Ali Demir de saldrda evinin hasar gördüünü söyledi.

Madur vatandalarn bir ksmna ödemelerin yapldn, kalanlarn da zararlarnn giderileceini belirten Demir, Vali ve Balar Kaymakamna teekkür ediyorum. Allah bu patlamay gerçekletirenlerin belasn versin. ifadelerini kulland.

Ac dolu hayat hikayeleri

Balardaki bombann karart hayatlarn ardndan gözyalar dinmezken, ardlarnda braktklar dram ve onlarn yaad hayat hikayeleri, yürek dalyor. Geride braktklar gözyalar içerisinde mezar balarnda at yakararak, teröre lanet getiriyor. Hayat hikyeleri yürekleri burkarken hayatn kaybedenlerden kimisi yetim kalan çocuklarna hem anne hem babalk yapt, kimisi ülkesindeki iç savatan kaçarak Türkiyeye göç ettii, kimisi de çocuk yata evin geçimini tek bana srtlad örenildi.

Zeynep Sevinçer

Saldrda hayatn kaybeden Zeynep Sevinçer 28 yandayd. Biri 4 yanda dieri 4 aylk olmak üzere 2 çocuu olan Sevinçer, yllardr kurduu ev sahibi olma hayaline patlamadan 15 gün önce kavumutu. Ancak PKKnin bombas hem Sevinçeri hayatndan etti hem de evinin yklmasna neden oldu. Ölüm Sevinçeri, çok sevdii çocuklarna kahvalt hazrlarken yakalad.

Halime Bulut

Patlamann bir baka kurban ise Halime Bulut (61) Hamile olan kznn doum yapmasyla büyük bir sevinç yaayan Bulut, torununu görmek için patlamann yaand sabah yola koyuldu. Bomba yüklü minibüsün karsndaki kaldrmda ar admlarla ilerleyen Bulut, ilerleyen yann verdii durum nedeniyle iitme sorunu da yayordu. Yine, patlamada hayatn kaybeden Rza çnarn, minibüste bomba yüklü olduunu fark etmesi üzerine araçtan uzaklalmas için barm ancak Halime Bulut, olan bitene bir anlama veremedii için yoluna sakin bir ekilde devam etmiti. O esnada patlayan bomba yüklü minibüs, Halime Bulutu, torununu göremeden hayattan kopartmt.

1987 ylnda einin böbrek yetmezlii nedeniyle hayatn kaybetmesinin ardndan 4 yetim çocuuna hem annelik hem de babalk yapan Bulutun patlamada evi de zarar gördü.

Merve Erman

Henüz 16 yanda PKKnin bombasna kurban giden Merve Erman ise, hayata erken atlmt. çocuk yata annesini kaybetmi olan Erman, engelli babasna bakabilmek ve evin geçimini salamak için çalyordu. Ölüm onu sabah ie gidecei srada yolcu duranda beklerken buldu.

Abdurrahman Hesen

Suriyede yaanan çatmalardan dolay Diyarbakra yerleen Abdurrahman Hesen (39) de, ie gitmek için çkt eve bir daha dönemedi. Patlama onu da yolcu duranda beklerken buldu. 4 yl önce Suriyenin Haseke ilinde bulunan evinin bombardman sonucu yklmasnn ardndan Türkiyeye göç eden Hesenin ardnda gözü yal ei ve 3 çocuu kald. Hesen memleketi Hesekide defnedildi.

Rza çnar

Patlamada hayatn kaybeden Rza çnar (25) ise bomba yüklü arac fark etmesiyle belki de daha fazla ölümün önüne geçti.

Kulland otomobile çarpmasyla bomba yüklü minibüsü takip eden çnar, aracn önünü kesip saldrgan sürücünün olduu kapya açnca bomba düzeneini fark etti. Bunun üzerine minibüste bombann olduunu barp, araçtan uzaklamaya çalan çnar, buna ramen vücuduna çarpan arapnel parçalaryla hayatn kaybetti. Salk çalan olan çnar, Yeniköy mezarlna defnedildi.

Ana Sayfaya Git