Açık görüş başlıyor!

Adalet Bakanlığı, ceza infaz kurumlarında alınan Covid-19 tedbirlerinin Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda güncellendiğini ve yeni düzenlemeyle açık görüşün 1 Aralık'ta başlayacağını duyurdu.

Haberler 30.11.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Adalet Bakanl Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü, Salk Bakanl Bilim Kurulunun 24 Kasmda ald yeni kararlar dorultusunda Covid-19 tedbirlerini yeniden deerlendirdi. 1 Aralk itibaryla açk görülerin balamas karar alnd, görüme koullar da belirlendi. Açk görülerde ceza infaz kurumlarna Hayat Eve Sar (HES) kodunda riskli görünenler alnmayacak. Görümeler srasnda maske taklmas ve hijyen koullarna uyulmas zorunluluunun yan sra, younluun önlenmesi için ziyaretlerde randevu sistemi uygulanacak. Ayrca açk görü süresi 30 dakika ile snrl olacak.

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU BR çOCUK 3 ZYARETç LE GÖRÜEBLECEK

Ceza infaz kurumlarndaki hükümlü ve tutuklularn açk görüünün en fazla yetikin 2 yakn ve ek olarak çocuklar ile yaplmasna izin verilecek. Yenilenen Covid-19 tedbirleri kapsamnda görü yapacak tutuklu ve hükümlü ile görüe gelecek yaknlarnn belirlenen kurallara uymas kaydyla görüe izin verilecek. Ceza ve nfaz Kurumlarnda gerekli bilgilendirmeler yaplacak ve önlemler alnacak. Girilerde ve salonlarda kalabalk oluumunu önlemek için randevu sistemi planlanacak. Açk görü alannda ayn zamanda bulunacak ceza infaz memurlar, hükümlü/tutuklu ve ziyaretçi saylar 4 metrekareye 1 kii olacak ekilde belirlenecek. Açk görüe gelen 12 ya ve üzeri ziyaretçilerin görüebilmesi için önerilen alama emasn tamamlam olmas, son 180 gün içerisinde hastal geçirmi olmas veya son 48 saat içerisinde salk kurumundan alnm negatif PCR test sonucuna sahip olmas istenecek. 6-12 ya aras çocuklardan son 48 saat içerisinde salk kurumundan alnm negatif PCR test sonucu istenecek.

BELRTS OLANLARA ZYARET ZN VERLMEYECEK

Covid-19 belirtisi ve temas sorgulamas yaplacak, ate, öksürük, burun aknts, solunum sknts belirtisi ve temas öyküsü olanlara ziyaret izni verilmeyecek. Ziyaret salonunda yiyecek ve içecek tüketimi yaplmayacak. Hükümlü ve tutuklulardan Salk Bakanl Covid-19 Temasl Takibi ve Evde Hasta zlemi ve Filyasyon Rehberinde belirtilen önerilen a emasn tamamlayan kiiler ile son 180 gün içerisinde hastal geçiren kiilerin açk görümesine izin verilecek. zolasyon ve karantina sürecinde olan hükümlü ve tutuklularn bu süre boyunca açk görü yapmalarna izin verilmeyecek. Koular aras bulamay önlemek için ziyaret saatleri her bir kouta kalan hükümlü ve tutuklular için ayr ayr belirlenmesi salanacak.

GÖREVLLER KORUYUCU EKPMAN KULLANACAK

Ayrca ziyaretçi giri kapsnda üst aramas yapan görevli personel, önlük, gözlük, eldiven gibi kiisel koruyucu ekipman kullanmas, görü alanna getirilen hükümlü ve tutuklulara refakat eden personelin de ayn koruyucu ekipman kullanmas salanacak. Görü alanlarnn temizlii, dezenfeksiyonu ve havalandrlmas hususuna dikkat edilecek. Belirtilen tedbirlerin eksiksiz olarak uygulanmasn salamak amacyla, yeterli kadar personel bulundurulacak.

Ana Sayfaya Git