Açık kapı milletin!

İÇİŞLERİ Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilmek üzere hazırlanan 'Açık Kapı Projesi', Diyarbakır'da da başlatıldı.

Haberler 20.02.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR çileri Bakanlnn 81 ilde vatanda odakl hizmetlerinden olan Açk Kap Milletin Kaps Projesi Diyarbakrda da uygulanmaya baland.

Projenin hayata geçirilecei illerden Diyarbakrda, valilik binasnda oluturulan büroya vatandalar talep, öneri ve sorunlarn iletebilecek.

Büro ile alannda uzman kiilerce vatandalarn sorunlarnn hzl ve etkili bir ekilde çözüme kavuturulmas amaçlanyor.

Vali Hasan Basri Güzelolu, büronun açlnda yapt konumada, çileri Bakan Süleyman Soylunun balatt projenin devam ettiini söyledi.

Bu, kimsesizlerin kimsesi, devletin onlara uzanan efkatli ve scak eli olan kapdr. diyen Güzelolu, devletin milleti için var olduunu ve millete hizmet etme görevleri bulunduunu vurgulad.

- Bu, devletin vatandala bulutuu gönül kaps olacak

Güzelolu, oluturulan büroda vatandalarn bütün dert, istek, dilek ve ikayetlerinin alnarak, ilgili kurumlara aktarlacan dile getirdi.

Görümelerde elde edilen sonucun, vatandalarla yüz yüze ve telefonlarna mesaj gönderilerek paylalacan ifade eden Güzelolu, unlar kaydetti:

Kurumlar kendilerine gelen talepleri, istekleri ve dilekleri kendi içerisinde deerlendirecekler. vedilikle açk kap personelimize ve birimimize iletecekler. Burada genel görüme ortamnn dnda özel konularn paylamak isteyenler için özel bir görüme ortammz da var. Bu kapda psikolog ile taleplerini ifade edebilecekleri kurumsal temsilciliklerimiz olacak. Bu kap devletin vatandala bulutuu gönül kaps olacak. Diyarbakrda ve ülkenin her köesinde bulunan her vatandamza dokunmak, onlarla bulumak, ilettikleri sorunlarna çözüm noktasnda hizmet sunmak istiyoruz.

Yönetim anlaynn insan merkezli olduunu göstermek noktasnda bu projeyi çok önemsediklerini aktaran Güzelolu, daha sonra büroda incelemelerde bulundu.

- Yeter ki devlet olsun

Vatandalar proje kapsamnda açlan birimden duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Aysel Uygur, rahatszl bulunduunu, bavurusu üzerine kendisine destek sunulduunu söyledi.

Yaplan yardm sonucu Ankaraya gittiini ifade eden Uygur, çok güzel bir uygulama. Buraya geldiimde beni güzel karlyorlar. Bir dediimi iki etmiyorlar. Kaplar daima açk. Geldiimde bana güzel yol gösteriyorlar. diye konutu.

Fadile çoban da valilikte güler yüz ile karlandklarn ve yardm aldklarn belirtti.

Devletteki tüm kaplardan memnun olduuna iaret eden çoban, Allah onlar bamzdan eksik etmesin. Yeter ki devlet olsun. Devlet kapsndan hariç hiçbir kap bilmiyorum. Önce Allah, sonra devlet. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git