Açık ve Raci öldürüldü!

MİT'in Süleymaniye'deki operasyonunda 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 01.07.2021 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilatnn (MT) Irakn kuzeyindeki Süleymaniye kentinde gerçekletirdii operasyonda terör örgütü PKK üyesi Mahiye Açk ile Suriye uyruklu Roha Raci etkisiz hale getirildi.

Irakn kuzeyinde PKK/KCK terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerinin operasyon bölgelerinden kaçrlmas için istihbarat çalmas yürüttüü belirlenen iki terörist, MT operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

MTin baarl operasyonlar sonucu Türkiye snrlarna yaklama ans bulamayan PKK/KCK kadrolarnn, Kandil bölgesinin de güneyine ve Süleymaniyeye yönetici seviyede aktarmlar yaplmasna çalt tespit edildi. PKK/KCKnn, sözde liderlerine yönelik istihbari operasyonlar ile alanda sktrlmas, örgüt yönetimini Irakn güneyine doru kaçmaya yöneltti. Bu çerçevede, daha önce de örgüt tarafndan kullanlan Asos ve çevresinde bölgede istihbarat toplamak ve yerel ahslar ile irtibatlarn sklatrlmas amacyla hücreler oluturulduu tespit edildi. Bu hücrelerin, örgütün sözde liderlerini Kandil, Gara ve Metina gibi çatma bölgelerinden kaçrmak ve kayplarna engel olmak amacyla, güvenli yollar ve nihai barnma noktalar bulmak amacyla yürüttüü faaliyetler adm adm izlendi. Bu süreçte örgüt mensuplar, bölge halkna yüksek meblalar teklif ederek, barnma alan teminine çalt. Buna karn bölgede terör örgütünü istemeyen bölge halk, terör örgütü lider kadrolarn bölgelerinde istemediini ifade etti.

2 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

MTin hedefndeki sözde üst düzey örgüt yöneticilerinin, operasyon bölgelerinden kaçrlarak, yerel halkn barnd alanlara aktarlmasn önlemek amacyla operasyon dümesine basld. Uzun süreli bir takibin ardndan, Süleymaniye/erbazar ilçesinde istihbarat çalmas yürütmeyi hedefleyen Ada mral kod adl Mahiye Açk ile Suriye uyruklu Ekin Rojava kod adl Roha Raci adl iki terörist etkisiz hale getirildi. Mahiye Açkn 2014, Roha Racinin ise 2015 ylnda örgüte katld belirlendi.

Ana Sayfaya Git