Acil koduyla sorgulanacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca FETÖ ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen incelemeler koruyucu ailelere uzandı.

Haberler 28.11.2016 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamnda gerçekletirilen incelemeler koruyucu ailelere uzand. Türkiye genelinde saylar 5 bini bulan koruyucu ailelerin FETÖ/PDY ile bann, irtibatnn veya yaknlnn bulunup bulunmadnn tespitine yönelik kapsaml bir çalma sürdürülüyor.

FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe giriiminin ardndan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya imzasyla, FETÖ/PDY yaplanmasyla mücadele çerçevesinde 81 il müdürlüü, merkez tekilat ve Darülaceze Bakanlna gönderilen genelge kapsamnda yürütülen kapsaml incelemeler devam ediyor.

Genelgeyle tüm birimlerde FETÖ/PDY yaplanmasnn varln aratrmaya yönelik kapsaml çalma balatlrken, Bakanln denetiminde veya koordinasyonunda olan hizmet modelleri de bu çalma kapsamna dahil edildi.

- çocuklar geri alnacak

Bakanln genelgede yer alan talimatlar kapsamnda FETÖ ile mücadele için balatt çalmalarn bir kolu da Türkiye genelinde saylar 5 bini bulan koruyucu ailelere uzand.

ncelemeler sonunda FETÖ/PDY yaplanmasyla herhangi bir aidiyeti, ba, yaknl olduu ya da hakknda adli ilem balatld tespit edilen koruyucu ailelerde bulunan çocuklar geri alnacak.

Öte yandan devlet korumas altnda bulunan ve yurtlarda kalan çocuklarn ev ortamnda büyümesini salamaya yönelik, geçen yllarda hayata geçirilen çocuk Evleri sistemi de FETÖ ile mücadele çalmalar çerçevesinde mercek altna alnd.

Bakanlk, çocuk Evleri sistemi içinde geçmi yllarda sivil toplum kurulular ve gönüllülerle yaplan i birliklerine yönelik de kapsaml bir inceleme balatt.

Bu çerçevede, yaplan ilk tespitlerde önceki yllarda çocuk Evleri hizmeti için kiralanan, 15 Temmuzdan sonra ise FETÖ/PDY çerçevesinde terör örgütü mensubu olduu belirlenen kiilere ait evler, il müdürlükleri araclyla farkl adreslere tand.

- 4 sivil toplum kuruluu ve bir gönüllüyle i birlii sonlandrld

Ayrca çocuk Evleri hizmetinin yürütülmesine yönelik FETÖ/PDY soruturmalar kapsamnda terör örgütüyle ba bulunduu saptanan 4 sivil toplum kuruluu ve bir gönüllüyle olan tüm i birlii protokolleri sona erdirildi.

Bakanln FETÖ/PDY ile mücadele çerçevesinde söz konusu hizmet modellerine yönelik balatt incelemeler de sürüyor.

- Bakan Kayadan FETÖ/PDY ile mücadele talimat

Bakan Kaya, 23 Austos tarihinde gönderdii genelgeyle, tüm birimlere FETÖ/PDY yaplanmasyla mücadeleye yönelik çalmalarda her türlü tedbirin alnmas, hizmetlerin herhangi bir aksamaya meydan verilmeden sürdürülmesi ve yaplan i ve ilemler hakknda Bakanln ilgili birimlerine bilgi verilmesi konusunda talimat vermiti.

Genelgeyle koruyucu aile, evlat edinme, sosyo-ekonomik destek gibi Bakanlk hizmet modellerinin içerisinde yer alan ve FETÖ/PDY silahl darbe teebbüsü kapsamnda hakknda ilem balatld örenilen ailelerde bulunan çocuklarn da ilemlerinin ivedilikle yaplmas istenmiti.

Ayrca genelge kapsamnda, Özel bakm merkezleri, özel huzurevi, özel aile danma merkezleri ile özel kre ve gündüz bakmevleri ile özel çocuk kulüplerinden de FETÖ ile aidiyeti, iltisak veya irtibat tespit edilenlere yönelik derhal kapatma ilemlerinin yaplaca bildirilmiti.

Ana Sayfaya Git