Acılar hala taze!

Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan 10 kişi, nin 10'uncu yılda Diyarbakır'da anıldı.

Haberler 01.06.2020 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazzeye insani yardm götürürken 31 Mays 2010da srailin düzenledii saldrda Mavi Marmara gemisinde ehit olanlar Diyarbakrda anld.

MAV MARMARA EHD

Saldrda ehit olan Diyarbakrl Ali Haydar Bengi adna Sur ilçesinde kurulan ehid Ali Haydar Bengi Derneince (AYDER) saldrnn yl dönümünde anma program düzenlendi. Dernek yönetim kurulu üyesi Ömer Ayta, srailin bir terör devleti olduuna vurgu yaparak, Mavi Marmara ehitlerini ve Ali Haydar Bengiyi ahadetlerinin 10uncu ylnda hasret, minnet ve özlemle andklarn kaydetti.

GAZZEYE GDERKEN

Gazzeye yardm yolculuunda 36 ülkeden ve her inançtan insanlarn olduuna dikkat çeken Ömer Ayta, 10 insani yardm gönüllüsünün ehit edildii, onlarcasnn yaraland, alkonulduu, ikence gördüü, gasp edildii Mavi Marmara saldrsnn 10uncu yl dönümünde özgür Kudüs mücadelemiz, kutlu bir sefer hüviyeti kazanarak bugün tüm dünyaya yaylmtr dedi.

SYONST SRALN HEDEF

Gazzede ablukann hala devam ettiini ifade eden Ayta, Akdenizde ve dolaysyla Gazze kylarnda bulunan doal gaz rezervleri bu ablukay iddetli hale getirmi ve getirmeye devam etmektedir. srailin ilikileri normale dönütürerek Akdeniz ve Türkiye üzerinden emellerini gerçekletirmek istediini de bilmekteyiz. Bu kirli siyonist emellere son verilmeden, Gazze halknn salk, barnma ve beslenme ihtiyaçlarn rahatlkla karlayaca serbest dolam imkanlar salanmadan, dardan kara ve deniz yoluyla yardmlarn Gazzeye ulam açk hale gelmeden, yani abluka tamamyla kalkmadan Mavi Marmara kutlu seferinin amacna tam da ulatn söyleyemeyiz. Bununla beraber, Mavi Marmara ruhu, srailin unutturma ve dezenformasyon çabalarna ramen adaletin, barn ve özgürlüün sembolü olmutur. Bu kutlu seferle Türkiye ile Filistin arasnda salam ve yklmaz bir köprünün var olduuna, Selahaddini Eyyubiden sonra bu ban daha da güçlendiine tüm dünya Müslümanlar ahit olmutur. Adeta Ayasofyadan Mescid-i Aksaya giden hayrl bir yolun kaps sonuna kadar aralanmtr diye konutu.

31 Mays 2010da Mavi Marmara saldrsnda aralarnda Diyarbakrl Ali haydar Benginin de bulunduu 9 aktivist ehit oldu. Ar yaralanan Uur Süleyman Söylemez ise 4 yl komada kaldktan sonra 2014ün Mays aynda yaamn yitirdi.

Ana Sayfaya Git