Acılar üzerinde halay teptiler

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Diyarbakır'da yerel ve ulusal yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek kentin gündemiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Aydın, “Kürtçe şarkılar söyleyen sanatçılara dünyayı dar etmek isteyenler Kürtlerin acı hatıraları üzerinde halay teptiler” dedi.

Haberler 26.10.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet ve Kalknma Partisi (AK Parti) Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn, her ay düzenli olarak gelenek hale getirilen yerel ve ulusal yayn yapan medya kurulularnn temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Kentin gündemiyle ilgili önemli deerlendirmelerde bulunan Bakan Aydn, tartma konusu olan Ahmet Güne Tekinin Hafza Odas sergisine tepki gösterdi.

DYARBAKIRDAK ATEE ALKI TUTANLARLA HAFIZADAN, YÜZLEMEDEN BAHSETTLER

Aydn, failli meçhul katliamlarn boy gösterdii dönemin çileri Bakan Meral Akenerin gönderdii çelengin, iddiaya göre faili meçhul ölümleri temsil eden tabutlarn bana braklmas utancyla yüzlemeleri gerekliini söyledi. Bakan Aydn, Ekim ay içerisinde Diyarbakra sanatç Ahmet Günetekin tarafndan açlan Hafza Odas sergisinin ziyaretçileri ve buna ilikin yansmalar oldu. Bu serginin açl gününde çok dramatik görüntülere ahit olduk. Kürt gençlerini kirli emellerine kurban edenler, sözüm ona o gençleri o Kürtleri temsil eden eserlerin önünde, neeyle gülerek elenerek pozlar verdiler. çok uzak olmayan bir vakitte, Kürtlere, Kürtçeye, Kürtçe arklar söyleyen sanatçlara dünyay dar etmek isteyenler Kürtlerin ac hatralar üzerinde halay teptiler. Diyarbakr Annelerinin çocuklarn daa kaldranlar, Niantanda alkol yudumlayarak Diyarbakrdaki atee alk tutanlarla hafzadan, yüzlemeden bahsettiler. Bu ahslar en bata ve öncelikle kendileriyle yüzlesinler. Diyarbakrn gençlerini neye ve niye kurban ettiklerinin utancyla yüzlesinler. Kurban verdiklerinin önünde, kimin adna sevinip, kimin adna halay çektiklerinin arszlyla yüzlesinler. Kürtleri oy pusulasndan baka bir ey olarak görmeyen, katliamc CHP ve stanbulun papyonlu CHPli bakanna Kürtleri pazarlama densizlii ile yüzlesinler. Faili meçhuller ve köy boaltmalar dönemlerinin çileri Bakan Meral Akenerin sergiye gönderdii ve faili meçhulleri temsil eden tabutlarn önüne braklan çelenginin utancyla yüzlesinler. Hendek olaylaryla hayatlar zindan edilen, evinden barkndan olan gariban Kürtlerin gözleriyle yüzlesinler. Ahmet Kaya için bir gazetede vayy erefsiz manetini atanlarla, Diyarbakrda halay tepinmenin eziklii ile yüzlesinler. Bu vesile ile Kürtleri istismar eden, Kürtçeyi istismar eden, Kürtlerin kann küresel güçlere pazarlayan, Kürtleri sadece bir oy pusulas olarak görenlerle i tutan herkesi knyor ve lanetliyoruz. Bizler AK Parti kadrolar olarak, Kürtlerin ve Kürtçenin bu kiiler tarafndan daha fazla istismar edilmelerine asla izin vermeyeceimizi bir kez daha ifade ediyoruz dedi.

OSMAN KAVALANIN SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDEN KÜSTAHçA BR ORTAK BLDR YAYIMLADILAR

Osman Kavalann serbest braklmas için yaymlanan bildiriyi knayan Bakan Aydn, Malumunuz olduu üzere bir süre önce, aralarnda ABD, Almanya ve Fransa Büyükelçilerinin de bulunduu 10 batl ülke temsilcileri, tutuklu sank Osman Kavalann serbest braklmasn talep eden küstahça bir ortak bildiri yaymladlar. Türkiyedeki yarg kurumlarna ve Türkiyenin iç içlerine müdahale hevesi ile düzenlenmi bu bildiriyi knyoruz. Cumhurbakanmz ve Genel Merkez sözcülerimiz bu Büyükelçilere kar gerekli açklamalar yapm ve gerekli tepkiyi ortaya koymutur. Cumhurbakanmzn liderliinde Türkiyedeki deiim ve dönüümü görmezden gelen, Türkiyeyi 3. snf müstemleke bir ülke zanneden veya öyle olmas için hayal kuran, plan yapan ülkelere hak ettikleri ekilde davranlacak ve gereken admlar atlacaktr diye konutu.

5 BN 500 KYE STHDAM

Ekim ay içerisinde Diyarbakrda yaanan önemli gelimelerden biri olan Diyarbakr Lojistik Merkezinin ihalesinin yaplmasyla 5 bin 500 kiiye istihdam kaps olacak olan projeyi açklandn belirten Aydn, Türkiyenin en büyük Lojistik Merkezinin Diyarbakrda yaplacan kaydetti. Aydn, 2 bin 200 dönüm alan üzerine kurulacak olan bu tesis ile birlikte 5 bin 500 kiiye i imkan salanm olacak. 150 milyon dolarlk bu yatrm sayesinde Diyarbakr, hem Ortadounun en önemli lojistik üslerinden biri haline gelecek, hem de ehrimizin ekonomisi güçlenerek büyümeye devam edecektir. Bu projenin Diyarbakr için hayrl olmasn diliyor, emei geçen Cumhurbakanmza, bakanlarmza, vekillerimize ve Valimiz Münir Karaloluna teekkür ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git