'Acıları hala taze!'

Çınar ilçesinde bayram alışverişine giden köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında PKK'nın patlatılan mayın sonucu 10 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı "Karacadağ katliamı" lanetlenirken, yaşamını yitirenler anıldı.

Haberler 13.03.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan Diyarbakrn çnar ilçesinde gerçekletirilen Karacada katliamnda yaamn yitirenler anld.

ehitler Kervan Platformunca düzenlenen etkinlie katlan vatandalar, örgüt üyelerinin kurduu maynl tuzakta katledilenlerin defnedildii Yllarca köyündeki mezarl ziyaret etti. Saldrda hayatn kaybeden 10 kiinin öz geçmilerinin yer ald afilerin asld mezarlkta, Kuran- Kerim okundu, dua edildi. Alimler ve Medreseler Birlii Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkudüs Yalçn, etkinlikte yapt konumada, Hak ve batl mücadelesinin kyamete kadar devam edeceini söyledi.

SLAM DÜMANLII

PKKnn slam dümanlnda hiçbir zaman geri durmadn belirten Yalçn, öyle konutu: Bu kardelerimiz slam davasnn ahididir. ehitlerimizin mirasna sahip çkalm. ehit, slam davasnn öncüsüdür, slam ise bizim var oluumuzdur. Biz ahlakmzla, ticaretimizle ve hayatmzla slama sahip çkalm. Ahlakmz, hareketlerimiz, ticaretimiz, komuluumuz, ibadetimiz, klk kyafetimiz, düün ve taziyelerimiz Allahn istedii gibi deilse biz ne yazk ki ehitlerin davasna ihanet etmiiz.

KÜFÜR DURMUYOR

slam dümanlarnn slam kart mücadelesine devam ettiini dile getiren Yalçn, Müslümanlarn da gece gündüz demeden slam davas için çalmas gerektiini belirtti. Yalçn, Küfür hiçbir zaman durmuyor. slam dümanlar hiç uyumuyor. Sürekli bir vesile ile slam ve Müslümanlar yeryüzünden kaldrma mücadelesi veriyorlar. Mücadeleleri, sürekli slama, Müslümanlara kar yalan, iftira, plan ve hilelerle olmutur. ifadelerini kulland.

Etkinlie, HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Vedat Turgut, HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git