Acıları hala taze!

PKK yandaşlarınca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının acısı tazeliğini koruyor

Haberler 06.10.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 7 yl önce Kurban Bayramnda et datrken terör örgütü PKK yandalarnca vahice katledilen 4 gencin ailesinin aclar dinmiyor.

Merkez Balar ilçesinde bir dernek tarafndan hazrlanan kurban eti paketlerini yoksullara datrken 6-7 Ekim 2014te düzenlenen izinsiz gösterilerde terör örgütü PKK yandalarnca vahice katledilen Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguzun ailelerinin evlatlarna duyduklar özlem her geçen gün artarken, aileler teröre tepkilerini dile getiriyor.

Arkadalarnn katledilmesine ahit olan ve saldrdan yaral kurtulan Yusuf Er de aradan geçen 7 yla ramen yaadklarn unutamyor.

70 SENE DE OLSA EVLADIMIZI UNUTAMAYIZ

Katledilen gençlerden Ahmet Dakakn babas Öztekin Dakak, olunun sürekli hafzalarnda ve dualarnda olduunu söyledi.

70 sene de olsa 700 sene de olsa evladmz unutamayz. Evlat acs farkldr. Eer vahice öldürülmüse bu daha da zor. Evlat acs kadar ac bir ey yoktur. Bu farkl bir ac. Allah kimsenin bana getirmesin diyen Dakak, duygularnn tarifsiz olduunu belirtti.

Dakak, evladnn en çok geceleri gözünün önüne geldiini söyleyerek, Olumu çok özledim. ifadesini kulland.

Acl baba, evladnn mezarn sadece gündüz deil, akam saatlerinde de ziyaret ettiini anlatarak, Vahice bir katliam ilendi. Acmz büyük. Selahattin Demirtan içeride (cezaevi) olmas bu acmz bir nebze de olsa düürüyor, (HDP) adam toplar daa gönderir. Zaten el ele verdiler ve bizim çocuklarmz katlettiler. Olum sa olsayd belki çocuunu kucama almtm. Allah onlar kahr perian etsin. Bizim cierimizi yaktlar. dedi.

BU ACI BTMEZ

Hasan Gökguzun babas Mehmet Gökguz ise aclarnn büyük olduunu, evinin her köesinde evladnn fotoraflarnn bulunduunu belirtti.

Olunun gece gündüz aklnda olduunu aktaran Gökguz, Ne Kurban Bayram ne de 6-7 Ekim gelsin istiyorum. Bu günler yaklatnda geceleri uyuyamyorum çünkü her zaman çocuum aklma geliyor. Torunlarm gördüümde bile aklma geliyor. Her ey unutulur ama bu ac bitmez. Allah hakkmz brakmasn. Bu olayda sorumlu ve azmettiriciler kimse onlar yakalansn. Bu azmettirici bata Selahattin Demirtatr. Demirtaa hak ettii cezay versinler. diye konutu.

Gökguz, bu acnn unutulmayacan belirterek, torununun hiç görmedii babasnn mezarn sk sk mezarn ziyaret etmek istediini anlatt.

MAZLUMUN, YETMN EVNE KURBAN ET GRSN DYE MÜCADELE ETTLER

Saldrdan yaral kurtulan Yusuf Er de katledilmekten son anda kurtulduunu, yaadklarn unutamadn söyledi.

Er, Vahi bir olayd. Arkadalarm hiçbir zaman unutmayacam. Sürekli rüyalarma giriyorlar. Mezarlarn ziyarete buruk bir ekilde gidiyorum. Onlar fakirin, mazlumun, yetimin evine kurban eti girsin diye mücadele ettiler. dedi.

Katliamn yaand sokaktan mümkün olduunca geçmediini dile getiren Er, unlar kaydetti:

HDP ve PKKya unu söylüyoruz ki bu bölgede Yasin Börü ve arkadalar hiçbir zaman bitmeyecek. Onlar katlettiler. Baka Yasinler, baka Hasanlar çkt, birken yüzler, binler oldular. Bu dünyada da öbür dünyada da bu olayn içinde parma olanlardan ikayetçiyiz.

Er, her sene Kurban Bayramnda Yasin Börü ve arkadalarnn yeleklerini giyip, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti datmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git