Acımız hafifledi

6-8 Ekim olaylarında çocuklarını kaybeden gençlerden Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri oğullarının ölümü sebebiyle 18 kişiye müebbet hapis cezası verilmesiyle ilgili konuştu.

Haberler 27.04.2017 - 08:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, kurban eti datrken öldürülen Yasin Börü ve arkadalarnn aileleri, olayla ilgili yarglanan suçlularn hapis cezas almalarnn aclarn bir nebze hafiflettiini belirterek, bu olayda gerçek suçlularnn da hak ettikleri cezaya çarptlmalarn istedi. 16 yandaki Yasin Börünün annesi Hatice Börü, nsanlar sokaa döken, Selahattin Demirta ve Zübeyde Zümrüt, bu olaylarda ba aktördür. Onlarnda en ar ekilde cezalandrlmas yüreimin acsn dindirecektir dedi. Börü, olaylar srasnda ihmali olan emniyet görevlilerinin de tespit edilip, yarg önüne çkarlmasn istedi.

Diyarbakrda, 6-7 Ekim 2014te Kobani olaylar bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Balarda kurban eti datan Yasin Börü (16), Hüseyin Dakak (19), Riyat Güne (18) ve Hasan Gökguzun (26) öldürülmesiyle ilgili 41 sanktan 16s arlatrlm hapis cezalarna çarptrld.

Bizim davamz bitmedi

Yasin Börünün annesi Hatice Börü, u ifadeleri kulland:

Bu dava bitti ancak, bizim davamz bitmedi. Yaadm sürece bu davay takip edip, hem bu dünya da hem de öteki dünyada iki elim Selahattin Demirtan yakasnda olacaktr. Olumun ve arkadalarnn katili olanlar hak ettii cezay alrken, acm bir nebze olsun hafifledi. Ancak, adalet yerine geldi mi? Hayr. çünkü, bu olaylarn arkasnda olanlarn da adalet önüne çkarlp, hak ettii cezay almasn istiyorum. nsanlar sokaa döken, Selahattin Demirta ve Zübeyde Zümrüt, bu olaylarda ba aktördür. Onlarnda en ar ekilde cezalandrlmas yüreimin acsn dindirecektir. Olaylar srasnda ihmali olan emniyet görevlilerinin de tespit edilerek, yarg önüne çkarlmasn bekliyorum

Aclarmz ortak

Yasin Börü ile birlikte öldürülen Hüseyin Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguzun anneleri de, kararn kendilerini tatmin ettiini belirterek, Demirtan bu davada ceza almasn istediler.

Hüseyin Dakakn annesi Zarife Dakak, annelerle ayn acy yaadklarn ve aclarnn ortak olduunu belirterek, alnan kararn tüm suçlular kapsamadn söyledi. Dakak, Selahattin Demirtan da olaylara dhil edilmesini bekledikleri belirtip unlar Atei fitilini yakan Selahattin Demirta, Zübeyde Zümrüt, Figen Yüksekdadr. Bunlar 6-8 Ekim olaylarna dhil edilmedi. Asl bunlarn yarglanmasn istiyorum dedi.

Hasan Gökguzun annesi Mehtap Gökguz, olunun vahice katledildiini ifade ederek, Ben beraat edenlerin de ceza almasyla beraber Selahattin Demirtan da yarglanmasn ve cezalandrlmasn istiyorum diye konutu.

Verilen kararn kendilerini ksmen tatmin ettiini kaydeden Riyad Günein annesi Kymet Güne, saldrlarn 50-60 kiiyle snrlandrlamayacan ve olaylarn arka planndaki kiileri de iaret edip, adaletin önüne çkarlmasn istediler.

Ana Sayfaya Git