‘Açlık grevini derhal çözüme kavuşturun’

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin anma etkinliğinde konuşan avukat Abdullah Çağer, Cumhurbaşkanı ve devlet yetkililerine seslenerek, açlık grevi eylemlerinin derhal çözüme kavuşturulmasını istedi.

Haberler 20.04.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, öldürülen bakanlar Tahir Elçi için her hafta Diyarbakr Adliyesi önünde düzenledii anma etkinliinin 172ncisini gerçekletirdi. Anmaya J J Yaynevinin tüm yazarlar, nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ube Bakan Abdullah Zeytun ve birçok avukat katld. Anmada konuan Avukat Abdullah çaer, Elçi cinayetine ilikin Londra Üniversitesinin hazrlad raporu anmsatarak, Elçi cinayetinin failleri bulunmadan ve gerei yaplmadan cinayetin peini brakmayacaklarn vurgulad.

VÜCUTTA KALICI HASARLAR OLUABLECEK

Cezaevlerinde 163 gündür devam eden ve 1 Marttan beri tüm cezaevlerine yaylan açlk grevinde yaklak 7 bin tutuklunun olduunu hatrlatan avukat çaer, Açlk grevleri geldii aama itibariyle her an yaam hakk ihlali ile sonuçlanacak noktaya gelmitir. Ayrca açlk grevi u aamada sonlandrlsa dahi vücut fonksiyonlarnda kalc hasarlar oluabilecei tbben bilinen bir gerçektir diye konutu.

AçLIK GREVLERNE CEVAP OLUN

Açlk grevinin taleplerine dikkat çekmek için 7 tutuklunun yaamna son verdiine iaret eden çaer, yaamna son verenlerin cenazelerinin aileleri tarafndan dini inançlarna göre defnedilmesine dahi izin verilmemi olmasnn, insani ve hukuki olarak hiçbir kesimce kabul edilemez olduunu ifade etti.

Cumhurbakan olmak üzere devlet yetkililerine seslenen avukat çaer, açlk grevini derhal çözüme kavuturarak cevap olunmasn istedi.

HUKUK DII UYGULAMALAR

Yine HDP milletvekillerinin, Kouyolu Parknda YSKnin karar ve açlk grevlerine ilikin yapmak istedikleri basn açklamasna polisin sert müdahalesi sonucu yaralandklarn ifade eden avukat çaer, seçilmilere yönelik bu tutumun hukuki olmadn, toplumsal bar ve huzuru zedelediini vurgulayarak, hukuk d uygulamalara derhal son verilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git