Adım Adım İlerliyor!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, 8'nci gününe girdi. Yoğun yağış ve sis nedeniyle adım adım Afrin'e doğru ilerleyen TSK ve ÖSO birliklerine uçaklar da gece boyunca mevzileri vurarak destek sağladı. TSK, operasyonda bugüne kadar 343 teröristin etkisiz hala getirildiğini açıkladı.

Haberler 27.01.2018 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile beraberindeki Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Babakan Yardmcs Bekir Bozda, Savunma Bakan Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Yaar Güler ile birlikte Zeytin Dal Harekatnn sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordunun Harekat Merkezini ziyaret ettii Hatay ve Kiliste gece boyunca aralklarla top atlar duyuldu. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile beraberindeki heyetin ziyareti srasnda Reyhanl hava sahasnda uçak ATAK helikopterlerinin de herhangi bir saldrya kar önleme görevi yapt ortaya çkt. Türkiyenin farkl kentlerindeki birliklerden de Hatay ve Kilise asker sevk edildi. Kilisin Öncüpnar Snr Kaps ile Hatayn Hassa, Krkhan ve Reyhanl ilçelerinden de Afrine doru ilerleyen birliklere ikmal destei verildi. Harektn 8inci gününde Burseya Dann kontrolünü büyük ölçüde salayan ve yeni hedef olarak Kilis ve Hataya roket at yaplan Bafelyum Tepesine doru ilerleyen TSK ve ÖSO birlikleri youn ya, sis ve çamur yüzünden adm adm harekat ediyor.

343 TERÖRST ÖLDÜRÜLDÜ

Afrin krsalnda bubi tuzaklar, mayn ve ate basksna karn sfr zayiatla 7 kyba oluturarak Harp literatürüne giren TSKdan son durumla ilgili bir açklama yapld. TSKdan yaplan açklama u bilgiler verildi:

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan, hudutlarmzda ve bölgede güvenlik ve istikrar salamak maksadyla, Suriyenin kuzeybatsnda Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAa mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve karde bölge halkn bunlarn bask ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00den itibaren Zeytin Dal Harekt balatlmtr. Harekat, ülkemizin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, BMGKnin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayl kararlar ve BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan Meru Müdafaa Hakk çerçevesinde, Suriyenin toprak bütünlüüne saygl olarak icra edilmektedir. Harekatn planlama ve icrasnda sadece teröristler ve bunlara ait barnak, snak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alnmakta olup, sivil/masum kiilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Hava Kuvvetleri tarafndan gece süresince gerçekletirilen hava harekt ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütlerine ait snak, barnak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanlan toplam 23 hedef imha edilmitir. Harekta katlan 13 uçak emniyetle üslerine dönmülerdir. Zeytin Dal Harekt kapsamnda u ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 343 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildii tespit edilmitir. Zeytin Dal Harekt planland ekilde baaryla devam etmektedir.

MEHMETçE 1 TIR DOLUSU ELMA VE CEVZ GTT

Öte yandan Adanann Pozant ilçesindeki ehit olan polis memuru Erhan Konukun babas Fehmi Konuk ile birçok vatanda, bahçelerinden topladklar kasa kasa elma ve cevizleri Afrine çkarma yapan Türk askerine gönderdi. Bir TIR dolusu elma ve ceviz, düzenlenen törenle Hataya gönderildi. Ayrca Pozantdaki Hatay Su A.. de 4 TIR dolusu su gönderdi. Pozant Kaymakam Taner Tengir, yardmlarn bugün Reyhanl snrna ulamasn beklediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git