Adalet Bakanlığı, bazı yazılı ve sözlü sınavları erteledi

Adalet Bakanlığınca 30 Nisan ile 17 Mayıs arasında yapılacağı duyurulan yazılı ve sözlü sınavların ertelendiği bildirildi.

Haberler 29.04.2021 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Adalet Bakanlnca 30 Nisan ile 17 Mays arasnda yaplaca duyurulan yazl ve sözlü snavlarn ertelendii bildirildi.

Bakanln internet sitesinden yaplan açklamaya göre, Cumhurbakanl Kabinesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadele kapsamnda alnan kararlar çerçevesinde, 30 Nisan ile 17 Mays arasnda gerçekletirilmesi planlanan snavlar ertelendi.

Bu kapsamda, hakim ve savc adayl ile icra müdür ve müdür yardmcl mülakatlar, Bakanln tara tekilatndaki görevde yükselme ve unvan deiiklii sözlü snavlar, merkez ve tara tekilat ile ceza ve infaz kurumlar sürekli içi ve sözlemeli personel almna ilikin boy-kilo ölçümü, uygulamal ve sözlü snavlar baka bir tarihte yaplacak.

Yeni snav tarihleri, Adalet Komisyonlar ve Bakanlkça daha sonra duyurulacak.

Ayrca Anadolu Üniversitesi tarafndan gerçekletirilecek 2021 Adalet Bakanl Uzlatrmac Snav da 30 Maysa ertelendi.

Tedbirler arttrld

Türkiye genelindeki adliyeler ile icra dairelerinde ve Adalet Bakanlna bal tüm birimlerde, 29 Nisan-17 Maysta uygulanacak düzenlemeler yapld.

Bu kapsamda Personel Genel Müdürlüü, cra leri Dairesi Bakanl ve Destek Hizmetleri Daire Bakanlnca, Adalet Komisyonu Bakanlklar ve bal birimlere tedbirlere ilikin yazlar gönderildi.

Kovid-19 salgnnn toplum sal ve kamu düzeni açsndan oluturduu riski yönetme ve hastaln yaylm hzn kontrol altnda tutma amacyla yeni tedbirlerin alndnn belirtildii yazlarda, Cumhurbakanl Kabinesinde alnan kararlar dorultusunda halihazrda uygulanan önlemlere yenilerinin eklendii bildirildi.

Yazlarda, tedbirlere hassasiyetle uyulmas, kamu hizmetlerinin aksamamas artyla asgari sayda personel ile çallacak ekilde, uzaktan çalma, dönüümlü çalma gibi esnek çalma yöntemlerinin azami düzeyde uygulanmas istendi.

cra dairelerinde salgn düzenlemesi

Adalet Bakanl cra leri Bakanlnca, icra mahkemeleri ve icra müdürlüklerine gönderilen yazda da asgari düzeyde personelin icra dairesinde hazr bulundurulmasnn salanmas istendi.

Yazda, icra ve iflas ilemlerinin yerine getirilmesi srasnda icra dairesinde çalan personel bata olmak üzere hizmet alan taraflarn, vekillerin ve üçüncü ahslarn birbirleri ile fiziki temasnn en aza indirilmesi amacyla önlemlerin alnmas gerektii vurguland.

Yazlarda yeterli personel tarafndan zorunlu i ve ilemlerin tedbirler alnarak yerine getirilmesinde azami dikkat ve özenin gösterilmesi gerektii belirtildi.

Ana Sayfaya Git