Adalet Bakanlığı bu yıl 12 bin 713 personel alacak

Adalet Bakanı Gül, Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere, bu yıl 12 bin 713 personel alımı yapılacağını bildirdi.

Haberler 29.06.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Bakanlk bünyesinde istihdam edilmek üzere, bu yl 12 bin 713 personel alm yaplacan bildirdi.

Bakan Gül, Twitter hesabndan Adalet Bakanl bünyesinde yaplacak personel almlarna ilikin paylamda bulundu. Daha önce duyurduklar personel alm için bugün Resmi Gazetede ilanlar yaymlandn hatrlatan Gül, Bu yl içerisinde Bakanlmz bünyesinde 12 bin 713 personel istihdam edeceiz. nfaz koruma memuru, zabt katibi, sosyal çalmac, psikolog, oför gibi çeitli kadrolar için bavurular 1 Temmuz-16 Temmuz tarihleri arasnda yaplacak. Aramza yeni katlacak çalma arkadalarmza ve tekilatmza hayrl olsun. ifadelerini kulland.

12 bin 713 personel alacak

Bakanla atamalara ilikin detaylar, Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymland. Buna göre, Personel Genel Müdürlüü, cra leri Dairesi Bakanl ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüünün merkez ve tara tekilatlarnda istihdam edilmek üzere 12 bin 713 personel alm gerçekletirilecek.

17 unvan ve kadroda alm olacak.

Alm yaplacak branlar ise zabt katibi, mübair, oför, aç, teknisyen, avukat, hizmetli, psikolog, sosyal çalmac, istatistikçi, icra katibi, öretmen, veteriner, infaz ve koruma memuru, cezaevi katibi, hemire ve kaloriferciden oluacak.

6 bin 126 kiiyle en fazla personel infaz ve koruma memurluu kadrosuna alnacak. nfaz ve koruma memurluunu 3 bin 71 personelle zabt katiplii, bin 169 personelle mübairlik, bin 99 ile sözlemeli icra katibi takip edecek. Kadrolara bavurular 1 Temmuz Pazartesi balayacak, 16 Temmuza kadar sürecek. Adalet hizmetlerini daha etkin ve hzl hale getirmeyi hedefleyen atamalara ilikin detayl bilgi Bakanln internet sitesinden edinilebilecek.

Ana Sayfaya Git