Adalet Bakanlığı sınav, atama ve nakil yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Yönetmelik değişikliğiyle, memurların sözlü veya gerektiğinde uygulamalı sınavlarıyla ilgili işlemleri yapmakla görevli Adalet Komisyonunun görevlerinin bir kısmını veya tamamını yerine getirmek üzere Bakanlık merkezinde sınav kurulları oluşturulacak

Haberler 09.12.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl Memur Snav, Atama ve Nakil Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Adli ve idari yarg hakim ve Cumhuriyet savclar, hakim adaylar, icra müdür ve yardmclar, icra katipleri ve adalet uzmanlar ile ceza infaz kurumlar ve tutukevleri kontrolör ve stajyer kontrolörleri hariç, Adalet Bakanl merkez ve tara tekilat ile bal kurulularna ilk defa devlet memuru olarak atanacaklarn snavlarnda, atanmalarnda ve görevde bulunan memurlarn nakillerinde uygulanacak yönetmeliin baz maddelerinde deiiklie gidildi.

Buna göre, zabit katibi, cezaevi katibi, daktilograf kadrolarna biliim teknolojileri mezunlar da dier genel artlar tamalar kouluyla atanabilecek.

Aç kadrosuna atanabilmek için ilköretim okulu (ortaokul) mezunu olma artnda deiiklik yapld. Adalet Bakanlnda aç kadrosuna atanmak için ortaöretim veya yüksekörenim kurumlarnn açlk veya dengi bölümü mezunu olmak veya en az lise veya dengi okul mezunu olup halk eitim müdürlükleri ile dier resmi kurum veya kurulularca düzenlenen kurslardan verilen, Milli Eitim Bakanlnn açlk meslei için belirledii kriterlere uygun açlk sertifikas, ustalk belgesi veya dengi sertifikaya sahip olmak gerekecek.

Merkezi snava girip en az 70 puan alanlar arasndan ilk defa atanacak personelden, zabt katibi, mübair, infaz ve koruma memuru ile cezaevi katibi kadrolar için seçim yaplrken, hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarnn adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri program, lise veya meslek liselerinin adalet alan ve ilgili mevzuat uyarnca bunlara denklii kabul edilen program veya alan mezunlarna öncelik tannacak.

SINAV KURULU OLUTURULABLECEK

657 sayl Devlet Memurlar Kanununa göre yaplan merkezi snava girip en az 70 puan alanlar arasndan atamalar Adalet Komisyonunca teklif edilecek memurlarn sözlü veya gerektiinde uygulamal snavlaryla ilgili ilemler yine Adalet Komisyonlarnca gerçekletirilecek. Ancak Adalet Komisyonunun görevlerinin bir ksmn veya tamamn yerine getirmek üzere Bakanlkça, Bakanlk merkezinde snav kurullar oluturulabilecek.

Snav kurulu, ilgisine göre Bakanlk Personel Genel Müdürlüü veya Bakanlk Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü genel müdür yardmclar veya daire bakanlarndan birinin bakanlnda, hakim snfndan iki üyenin katlmyla toplam üç üyeden oluacak. Ayn usulle yedek üyeler de belirlenecek. Gerektiinde ayn usulle birden fazla snav kurulu tekil edilebilecek.

Atama yaplacak kadronun teknik bilgi ve uzmanlk gerektirmesi halinde, snav kuruluna konusunda uzman ilave iki üye görevlendirilebilecek. Adalet komisyonlar ile snav kurulunun bakan ve üyeleri, elerinin, üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayn hsmlarnn katldklar snavlarda görev alamayacak. Bu durumda olan üyelerin yerine yedek üye görevlendirilecek.

Yönetmelik deiiklii ile daha önce gazete ilanyla da yaplan snav duyurular, Bakanlk veya bal kurulu internet sitesinde ilan edilecek, sadece Adalet Komisyonu bakanlklarndan temin edilebilen snav bavuru formlar da internet sitesinden alnabilecek. Aslmak suretiyle duyurulan snav sonuçlar da artk Bakanlk internet sitesinden ilan edilecek.

Deiiklikle ayrca snav sonuçlarna ilan tarihinden itibaren yaplan itiraz süresi, 10 günden 5 güne indirildi.

Yönetmeliin yürürlüe girdii tarihten önce duyurusu yaplm personel almna ilikin ilemler, duyurunun gerçekletirildii tarihte yürürlükte bulunan hükümlere göre tamamlanacak.

Ana Sayfaya Git