Adalet Bakanlığı'ndan yeni 'Kovid-19' tedbirleri

Adalet Bakanlığınca, yeni adli yıl dolayısıyla başsavcılıklara ve istinaf mahkemelerine gönderilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin yazıya göre, vatandaşların hizmet binalarındaki sirkülasyonlarının azaltılması, fiziki temasın aza indirilmesi amacıyla ön büro faaliyetleri artırılacak, tutukluların ceza infaz kurumlarından adliyelere nakilleri sırasında gerekli önlemler titizlikle alınacak.

Haberler 28.08.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gülün imzasyla iletilen yazda, Kovid-19 salgn ile mücadele çerçevesinde tüm kamuda olduu gibi adalet hizmetleri alannda da Salk Bakanlnn ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri dorultusunda birtakm önlemler alnd, bu önlemlerin hastaln bulama riskinin azaltlmasna katk salad belirtildi.

Salk Bakanlnn ve Bilim Kurulunun görüleri dorultusunda hazrlanan Adalet Hizmetlerinde Koronavirüs Tedbirleri Kapsamnda Yeni çalma Esaslar Klavuzunun 29 Maysta paylald aktarlan yazda, klavuzda yer alan önlemlerin hzl ekilde uygulanp hayata geçirildii, yeni adli yl nedeniyle baz konularn hatrlatlmasnda fayda görüldüü vurguland.

Yazya göre, klavuzdaki tedbirlere titizlikle uyulacak, adliye girilerinde ve bina içerisinde kalabalklamay ve uzun süre beklemeyi önleyecek ilave uygulamalar hayata geçirilecek.

Hizmet binalarnda hijyen kurallarna uygun hareket edilmesi ve maske kullanm salanacak, adalet hizmetlerinden faydalanan vatandalarn hizmet binalarndaki sirkülasyonlarnn azaltlmas, fiziki temasn aza indirilmesi amacyla ön büro faaliyetleri artrlacak.

LER KOLAYLATIRACAK TEDBRLER HAYATA GEçRLECEK

Kovid-19 tans konulan ya da temasl olmas nedeniyle izlenen personele ilikin ilemler gecikmeden yaplacak, bu personelin tedavi süreçlerindeki ihtiyaçlar da takip edilecek.

çalma alanlarnda bulunacak kii saysnn klavuzdaki esaslara uygun olmas salanacak, klavuzda yer alan önlemlerin hayata geçirilmesi için gereken hijyen malzemeleri ile ekipmanlar tedarik edilecek.

Tutuklularn ceza infaz kurumlarndan adliyelere nakilleri srasnda gerekli önlemler titizlikle alnacak, icra ve iflas dairelerinde kalabalklamay ve uzun süre beklemeyi önleyecek, vatandalar ve avukatlarn ilerini kolaylatracak tedbirler hayata geçirilecek.

Öte yandan yerel düzeyde fayda görülen önlemler l Pandemi Kurullar ile iletiim kurularak gecikmeden alnacak.

Ana Sayfaya Git