Adalet Bakanlığının memur atama yönetmeliğinde değişiklik

Adalet Bakanlığının memur sınav, atama ve nakil yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Haberler 01.07.2018 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetenin bugünkü saysnda, Adalet Bakanl tarafndan Adalet Bakanl Memur Snav, Atama ve Nakil Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik yaymland.

Buna göre; yönetmeliin 22/A maddesine Yaz ileri ve idari iler müdürlerinin istee bal yer deitirme talepleri bu yönetmeliin 22/C maddesindeki hükümler uyarnca deerlendirilir. fkras eklendi.

MEMUR ATAMA YÖNETMENL DET

Yönetmelie 22/B maddesinden sonra gelmek üzere, Ceza infaz kurumlar ve tutukevleri personeli hariç atamalar adalet komisyonlarnca teklif edilen personelin istee bal yer deitirme ilemleri ylda bir defa olmak üzere yaz döneminde gerçekletirilir. Birinci fkrada belirtilen personelin istee bal yer deitirme talepleri hizmet puan, i ve kadro durumu esas alnarak deerlendirilir. Görev yerleri, adli ve idari yargda görev yapan personel bakmndan 19 ubat 1988 tarihli ve 19730 sayl Resmi Gazetede yaymlanan Hkimler ve Cumhuriyet Savclar Hakknda Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliinde belirtilen 5 bölgeye ayrlr. Hizmet puan, adli ve idari yargda görev yapan personelin bu be bölgede geçen hizmet süreleri esas alnmak suretiyle bakanlkça belirlenecek ilkeler dorultusunda hesaplanr. eklindeki madde eklendi.

24üncü maddenin dördüncü fkrasna eklenen cümle dorultusunda, toplu atama usulü uygulanmas durumunda aile birlii mazeretine dayal naklen atama ilemleri ylda iki kez gerçekletirilecek

Ana Sayfaya Git