Adana Valiliği'ne bombalı araçla saldırı: 2 ölü, 33 yaralı

ADANA Valiliği otoparkında bu sabah mesainin başladığı sırada kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın terörist tarafından bırakılan bomba yüklü otomobil patlatıldı. Kentin her tarafından duyulan patlamada 41 yaşındaki Gökhan Aygül ile 25 yaşındaki Kadir Kırbaç'ın yaşamını yitirdi, 2'si ağır 33 kişi yaralandı.

Haberler 25.11.2016 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentin merkez Seyhan lçesindeki Döeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarnda bulunan Adana Valiliinin önündeki açk otoparktaki patlama saat 08.05te meydana geldi. Valilik ve dier kamu kurumlarnn personeli ile sivillere de açk olan otoparka bu sabah mesainin balad srada kadn terörist 33 KKP 24 plakal bomba yüklü otomobille geldi. Kimliini gizlemek için baörtüsü takan, mavi pantolonlu, kahverengi çanta tayan ve 1.60 boylarndaki hafif kambur kadn terörist, valilik makamna yaklak 5 metre uzaklkta park edip ayrlmas ardndan otomobil büyük bir gürültüyle infilak etti.

Kentin her tarafndan duyulan patlamayla birlikte infilak ettirilen otomobilin parçalar çevreye yaylrken, otoparktaki 5 otomobil alev ald, valilik binas bata olmak üzere çevredeki tüm binalarn camlar krld, otoparktaki dier otomobiller hasar gördü.

Bölgeye hemen takviye polis ekipleriyle salk görevlileri ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

2 ÖLÜ, 33 YARALI

Mesainin balamas nedeniyle giri çklarn youn olduu yerdeki patlamada, Seyhan lçe Gda, Tarm Hayvanclk Müdürlüünde görev yapan ve 28 Kasma kadar valilikte görevlendirilen bahçvan Gökhan Aygül ile l Göç daresinde memur olan ve Valilik bünyesindeki OHAL Bürosunda geçici görevlendirilen Kadir Krbaç olay yerinde hayatn kaybetti.

Yaralanan 33 kii de olay yerine sevk edilen salk ekipleri tarafndan ambulanslarla kentteki çeitli hastanelere tanarak tedaviye alnd. Yarallar için kan anonslar yapld.

Patlama nedeniyle bölgede trafik kilitlendi, ambulans ve itfaiye araçlarnn geçii için güvenlikg üçleri youn çaba harcad.

Özel Harekat timleri ve çevik Kuvvet ekipleri Valilik binasnn çevresini kuatp giri çklar engelledi. Valilik otoparkndaki yanan araçlardan uzun süre yükselen dumanlar kentin büyük bir kesiminden görüldü.

VAL, BAKANI KARILAMAYA GDECEKT

Adana Valisi Mahmut Demirtan patlamann olduu saatlerde Enerji Zirvesi için kente gelecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak karlamak için konutundan direkt havaalanna gitmeye hazrland örenildi.

Patlama ardndan makamna gelen Vali Mahmut Demirta, olayla ilgili bilgi aldktan sonra ölen ve yaralananlarla ilgili açklama yapt. Vali Demirta, patlamann meydana geldii otoparkta da inceleme yapt.

ZAMAN AYARLI DDASI

Polisin balatt soruturmada bomba yüklü otomobili getirdii belirlenen kadn terörist aranrken, valilik çevresinde jammer cihaznn olmas nedeniyle bombann uzaktan kumanda ile deil zaman ayarl infilak ettii ihtimali üzerinde de duruluyor.

Olay Yeri nceleme ekipleri tarafndan çevreye yaylan parçalar toplanrken bombann türü ve miktar konusunda inceleme sürüyor.

ARAç 2 GÜN ÖNCE ADANADA SATILMI

Polis, Adana Valiliine bombal saldrda kullanlan 33 KKP 24 plakal otomobille ilgili detaylarna da ulat. Buna göre Mersinin Silifke lçesine kaytl olan 2001 model otomobil, 2 gün önce Adanada noter kanalyla Adyamann Gerger lçesi nüfusuna kaytl H.A. tarafndan, Diyarbakr nüfusuna kaytl M.S.Y.ye satlm.

BAKAN ALBAYRAK: KUKLACILAR BUNU BLMEL

Enerji Zirvesi için kente gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak da toplantnn yapld otelde bombal saldryla ilgili açklama yapt. Patlamada 2 kiinin ehit olduunu belirten Albayrak, Ailelerine basal diliyorum. Bu tip saldrlarla bizi yolumuzdan çeviremeyecekler. Bu millet ba emez. En son 15 Temmuzda ba emeyeceini gösterdi. Kuklaclar ve kuklaclar bunu bilmeli dedi.

BASAVCI: ALçAKLIK ORTAK PAYDANIZ

Adana Cumhuriyet Basavclnca, Adana Valilii otoparknda meydana gelen patlamayla ilgili suç fail ya da faillerinin yakalanabilmesi amacyla soruturma balatld. Basavc Ali Yeldan, olaya tepkisini Twitter hesabndan yapt açklamayla gösterdi ve terörle mücadeleyi kararllkla sürdüreceklerini açklad.

Basavc Yeldan terör örgütlerine yönelik att tweette, Hangi harf grubunu kullanrsanz kullann, alçaklk ortak paydanz. Adana Valiliini hedef alan hain terör saldrs terörle mücadele kararllmz daha da artracaktr dedi.

Bu arada savcln talebi üzerine Adana 8. Sulh Ceza Hakimlii, soruturma tamamlanncaya kadar soruturma dosyas kapsam ve soruturmaya konu olay hakknda her türlü yazl, görsel ve sosyal medya ile internet ortamnda faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eletiri gibi yaynlarn yaplmasnn yasaklanmasna karar verdi.

ABD ADANA KONSOLOSLUU UYARMITI

ABD Adana Konsolosluu 4 Kasmda yapt duyuru ile kentte yaayan vatandalarna olabilecek bombal saldr ve iddet eylemlerine kar uyarmt. Konsolosluk sitesinden yaplan uyarda Arlk yanls gruplarn Adanada ABD vatandalarna ve dier yabanclara saldrmak için agresif çabalara girebilecei, saldrlarn önceden planlanm olabilecei, silahl saldr, kaçrma, bombalama ya da iddet eylemi eklinde meydana gelebilecei vurgulanarak, ABD vatandalarnn dikkatli olmas uyarsnda bulunmutu. Ayrca ABDlilerin Türkiyenin Güneydousu, Suriye -Türk snrna yakn yerler ile özellikle büyük kent merkezlerine seyahatten kaçnmalar, turistik yerlerde dahil olmak üzere, büyük kalabalklardan, siyasi toplantlar ve mitinglerden uzak durmalar istenmiti.

24 KASIMDA KARAKOLUN ÖNÜNDE BOMBALI OTOMOBL

Teröristler Adanada geçen yl yine 24 Kasm günü yine bomba yüklü araçla eylem giriimlinde bulunmutu. 24 Kasm 2015 günü merkez Seyhan lçesindeki Denizli ehit Özer Özkaya Polis Merkezinin önüne bir teröristin bomba yüklü 34 GU 8848 plakal otomobili brakp kaçarken 2 arkada da Kalanikof silahla karakola ate açmt. Güvenlik güçleri bomba yüklü otomobili kontrollü olarak infilak ettirilmiti.

Milli stihbarat Tekilatnn (MT) bu olay öncesinde Adana Emniyet Müdürlüünün Denizli Polis Merkezine bombal saldr düzenlenecek uyarsnda bulunmas sayesinde alnan önlemler sayesinde bu patlamada ölen ve yaralanan olmamt.

KNC BOMBALI ARAçTAK TERÖRST ÖLÜ ELE GEçT

Kent sokaklarnda dolat belirlenen bomba yüklü aracn, ölen sonra merkez Seyhan lçesinde görüldüü bilgisine ulald. Bölgeye sevk edilen Özel Harekat timleri, Sarhamzal ile Küçükdikili mahalleleri arasnda kstrdklar bomba yüklü araçtaki teröriste teslim ol çarsnda bulundu. Güvenlik güçlerine atele karlk veren terörist saat 15.25te çkan ksa süreli çatmada öldürüldü.

Hafif ticari araçtaki patlaycnn etkisiz hale getirilmesi için harekete geçen polis, olas patlamaya kar çevrede bir süre güvenlik önlemi ald. Camiden anons yaptran polis çevredeki evlerde oturanlar tahliye ettikten sonra, bomba imha uzmanlar robotlar da kullanarak araçtaki patlaycy etkisiz hale getirdi.

Ana Sayfaya Git