Adana ve Bingöl'de FETÖ operasyonu: 8 gözaltı

Adana'da ve Bingöl'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında ihraç edilen doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Haberler 05.11.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adanada ve Bingölde Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarnda ihraç edilen doktor ve öretmenlerin de bulunduu 8 kii gözaltna alnd.

Adana Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda örgütün mahrem yaplanmas içerisinde faaliyet yürüttüü, mahrem imamlarla irtibatlar bulunduu, örgütün gelir kaynaklarndan kapatlan Bank Asyada hesap artrm bulunduu, kapatlan derneklere üyelii bulunduu ve para yardm yapt, ByLock yazma içeriklerinde adnn geçtii öne sürülen bir aktif öretmen, iki ihraç öretmen, kapatlan kurumda öretmenlik yapm üç kii, ihraç edilmi bir doktor, eski bir askeri örenci ile özel sektör çalan iki kii tespit edildi. üpheliler hakknda yakalama karar çkartlmasnn ardndan Adana Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele (TEM) ube Müdürlüü ekipleri, Adanada 9, Bingölde ise 1 eve e zamanl operasyon düzenledi. Evlerde yaplan aramalarda 7 üpheli gözaltna alnd. üpheliler, salk kontrolünün ardndan emniyet müdürlüüne götürüldü. Bingölde gözaltna alnan üphelinin ise ilemleri tamamlandktan sonra Adanaya getirilecei örenildi. Bu arada firari 2 üphelinin yakalanmas için çalmalarn sürdüü bildirildi.

Ana Sayfaya Git