Adana'da 2 DEAŞ sanığına 15'er yıla kadar hapis istemi

Adana'da terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan 2 kişi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 08.01.2024 - 10:21 Son Güncelleme : 08.01.2024 - 10:22

Terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları gerekçesiyle 25 Ağustos 2023te tutuklanan Suriye uyruklu M.B.A. ve S.F.F. hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlandı.

Sanıklar hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanıkların DEAŞa katılımı artırmak adına toplantılar yaptıkları, dijital materyallerinde terör örgütü mensuplarına ait çok sayıda fotoğraf bulunduğu ve Suriyedeki sözde üst düzey örgüt mensuplarıyla irtibatlı oldukları bilgisine yer verildi.

M.B.A. ve S.F.Fnin örgütsel faaliyetlerinde kod adı kullandığı, örgüt üyeliğinden işlem yapılan kişilerle irtibatlarının bulunduğu, Suriyede DEAŞ işgalindeki bölgede örgütsel ders ve toplantılara katıldığı ve ikametlerinde örgütsel dokümanlar ele geçirildiği, Suriyede örgütün gerçekleştirdiği silahlı çatışmalarda savaşçı sıfatıyla yer aldıkları kaydedilen iddianamede, sanıkların silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 7 yıl 6 aydan 15er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamedeki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklar M.B.A. ve S.F.Fnin yargılanmasına gelecek günlerde başlanacak.

Ana Sayfaya Git