Aday tanıtımına tutuklama geldi

PKK ve örgüt üyelerini övücü mahiyette sözde marş okunan, ölen teröristler için saygı duruşunda bulunulan aday tanıtım toplantısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden HDP Mardin İl Başkanı Ali Sincar tutuklandı.

Haberler 20.02.2019 - 12:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisince (HDP) Mardinde düzenlenen, PKK ve örgüt üyelerini övücü mahiyette sözde mar okunan ve ölen teröristler için sayg duruunda bulunulan aday tantm toplantsna ilikin balatlan soruturma kapsamnda gözaltna alnan 14 üpheliden HDP l Bakan Ali Sincar tutukland.

HDP tarafndan 30 Ocakta bir düün salonunda düzenlenen, ölen PKKllar için sayg duruunda bulunulan, terör örgütünü ve teröristleri övücü mahiyette mar söylenen belediye bakan adaylarnn tantm toplantsna ilikin Mardin Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma sürüyor.

Soruturma kapsamnda 7 ubatta yakalama karar çkarlan 16 üpheliden, aralarnda HDP l E bakanlar Ali Sincar ve Eylem Amakn da bulunduu 14ü Emniyet Müdürlüü ekiplerince düzenlenen operasyonda yakaland.

Gözaltna alnan üpheliler emniyetteki ilemlerin ardndan adliyeye sevk edildi.

E BAKAN TUTUKLANDI

üphelilerden HDP l E Bakan Eylem Amak savclktaki sorgusunun ardndan serbest brakld, mahkemeye çkarlan üphelilerden HDP l E Bakan Sincar tutukland. Dier üpheliler Abidin U, eyhmus ç, Mehmet K. S, Halil Y, Musa B, Hüseyin A, Vedat A, Beritan Ö, Ferhat K, Abdulbari A, Bar B, Adil B, adli kontrol artyla serbest brakld.

Firari 2 üphelinin yakalanmas için operasyon sürüyor.

HDP tarafndan Mardinde, 30 Ocakta aday tantm toplants gerçekletirilmiti. HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, HDP Mardin milletvekilleri Mithat Sancar, Pero Dundar, Ebrü Günay, Tuma çelik, HDP Büyükehir Belediye Bakan Aday Ahmet Türk ile adaylar ve partililerin katld toplantda, ölen PKKl teröristler için sayg duruunda bulunulmu, terör örgütünü ve teröristleri övücü mahiyette mar söylenmiti.

Ana Sayfaya Git