Adaylara çapraz sorgu

AK Parti, 'FETÖ sızmasını' önlemek için adaylara 'çapraz mülakat' uygulayacak, akrabalarını mercek altına alacak.

Haberler 04.05.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti, 5 Mays Cumartesi günü 81 ili kapsayacak ekilde, mevcut milletvekilleri hariç, tüm aday adaylar için geni katlml bir temayül yoklamas yapacak. Temayül yoklamasnda, il-ilçe ana kademe yöneticileri, belediye bakanlar, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, kadn ve gençlik kollar tekilat yöneticileri, mahalle ve köy temsilcileri katlacak. Temayülden çkan sonuçlar, milletvekili aday listelerinin oluturulmasnda konusunda belirlenen kriterlerden biri olacak.

DYARBAKIR-7 bin 220 kiinin milletvekili adayl için bavurduu AK Partide FETÖnün partiye szmasn önlemek gerekçesiyle çapraz mülakat yaplacak.

14 ALT KOMSYON, ADAY ADAYLARIYLA GÖRÜECEK

Hafta sonu yaplacak temayül yoklamasnn ardndan 7 Mays Pazartesi gününden itibaren aday adaylar ile mülakatlar yaplacak. Bunun için de AK Parti yönetimi hazrlklarn tamamlad. Bir genel bakan yardmcsnn bakanlnda dörder kiiden oluan 14 alt komisyon kurulacak. Bu komisyonlarda, bir MKYK üyesi, bir kadn kollar MKYK üyesi, bir de gençlik kollar MKYK üyesi bulunacak. 14 alt komisyondan her biri en az 500 aday aday ile yüz yüze mülakat yapacak.

Üç gün sürmesi beklenen mülakatlarda adaylara AK Partiyi neden tercih ettikleri, projeleri, siyasetteki hedefleri gibi sorular sorulacak ve ksa cevaplar vermeleri istenecek. Aday adaylarnn, giyimi-kuam, temsil kabiliyeti, oturmas-kalkmas ve konumasna kadar her türlü özellii de mülakatlarda dikkate alnp raporlatrlacak. Her aday aday ile mülakata en fazla 5 dakika süre ayrlmas bekleniyor. Komisyonlar skk takvim nedeniyle, gerekirse 24 saat esasl çalp, ön elemeleri yaparak, hazrladklar raporu bir üst komisyona sunacak.

KNC ELEME

Mülakatlarn ardndan, 4 genel bakan yardmcsnn bakanlnda oluturulacak ara komisyon, aday adaylar ile ikinci bir eleme yapacak ve belli bir sayya düürülen aday adaylaryla ilgili rapor Cumhurbakan Erdoan bakanlndaki üst kurulda deerlendirmeye tabi tutulacak. Üst kurulda, Babakan Binali Yldrmn yan sra, baz genel bakan yardmclar da yer alacak. AK Partinin milletvekili aday listelerine son ekli bu üst kurulda verilecek.

çAPRAZ SORGU

Aday adaylarnn verdii kimlik bilgileri üzerinden, ayrntl bir güvenlik soruturmasna tabi tutulduklar da örenildi. Edinilen bilgilere göre, özellikle kripto FETÖcülere kar hassas bir çalma yapld, farkl kaynaklardan çapraz güvenlik taramas yaplan aday adaylarnn, gösterdikleri referans kiiler, birinci ve ikinci derece akrabalarna kadar aratrld belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git