ADEM'lerin hedefi büyük

Diyarbakır genelinde 24 olan Aile Destek Merkezi (ADEM) sayısının bu yıl 50’ye çıkarılarak daha çok kadına ulaşılması hedefleniyor.

Haberler 17.02.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinde 2011 ylnda 40 merkezde 16-60 ya aralndaki kadnlarn toplumsal hayata entegrasyonu ile devlet ve millet kaynamasna yönelik konularda bilgi düzeylerinin arttrlmas için buna yönelik mesleki kurslar ve eitim programlarnn düzenledii alanlar olarak kurulan Aile Destek Merkezlerinin faaliyetleri ile ilgili bir tantm toplants gerçekletirildi.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Yeniehir ilçesinde gerçekletirilen toplantya Vali Hasan Basri Güzelolu, Vali Yardmcs Tuba Koal, Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Bilal Özkan, Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Turgay Gülenç , Lice Kaymakam ve Belediye Bakan Sinan Baak, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Serdar Kartal, Ergani Kaymakam Mesut çoban, kurum ve kurulularn müdürleri ve ADEM çalanlar katld. Sayg duruu ve stiklal Marnn ardndan Vali Yardmcs Tuba Koal tarafndan ADEMlerin faaliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekletirildi.

100 BN KADINA ULAMAK

Vali Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakrda 24 olan ADEM saysnn arttrlarak daha çok kadna ulamay hedeflediklerini ifade ederek, unlar kaydetti:

Kurulduundan bu yana aile destek merkezlerimiz kadn merkezli bir deiimin, aileden balayarak topluma uzanan çok önemli bir zenginleme sürecinin taycs ve kurumsal anlamda katk salaycs bir kurum olmutur. Kadnlarmzn eitimi, okuma, yazma bata olmak üzere bireysel geliimleri, hayata özgüvenli bakmalar, temel becerilerini gelitirmeleri, çocuklaryla birlikte okul öncesi dönemden balayarak kendilerini kucaklayan öylesi scak bir yuvada kaynamalar üphesiz salkl bir toplum ve gelecek adna çok önemlidir. Bu temelde baktmz zaman sadece sosyal anlamda kazanmlar deil temel istihdama dönük becerileri ve bununla ilgili yetenekleri kazandklar bir çok projede bir i ve meslek sahibi olmalarn salayacak bir eitim almalarn da ayn zamanda aile destek merkezlerimiz sunmaktadr. üphesiz böylesi bir buluma ve kaynama sosyalleme merkezleri gelecek adna bize umut vermektedir. Bu da kentimizin ve ülkemizin salkl bir toplum, salkl bir aile hedefine bizleri yaklatrmaktadr.

24 ADEM çALIMASI

Diyarbakrda 2017 yl sonu itibariyle yaklak 24 ADEM ve geçen yl itibariyle 10 bini akn kadnmzla buluan bir performans ve bir etkinlik tablosu karmza çkmaktadr. üphesiz yaklak 1 milyon 800 binlere varan bir büyükehir nüfusunda 17 ilçe bütünlüünde bu saylar yeterli görmek ve devam etmek kabul edilebilir bir hedef olmamaldr. O yüzden bu yl ki hedefimizi 50 ADEM ve 100 bin kadn kursiyer olarak belirledik. 2018 yl içerisinde 100 bin kadnmzn bu merkezlerde bulumasn ve her açdan kendilerini dönük bir kazanm toplumsal kazanca dönütürecek eitim, kültürel ve sosyal bir etkinlikle tanmasn hedefliyoruz. Tüm kurumlarmz aile destek merkezlerimize younlaacak ve kurumsal bir bütünlük içerisinde bu saydmz hedefte en az 100 bin kadn kursiyerimizle 2018 yln tamamlayacaz. Bunu çok önemsiyoruz. Konumalarn ardndan toplant basna kapal devam etti.

Ana Sayfaya Git