Adli tıp çözecek!

DİYARBAKIR'daki nevruz kutlamalarının yapıldığı alana elinde bıçakla girmek isterken, 'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'u vurarak, öldürdüğü iddia edilen polis memuru Y.Ş.'nin 'olası kastla adam öldürme' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek, Kurkut'un vurulmasına ilişkin rapor aldırılmasına karar verdi.

Haberler 27.04.2018 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malatyadan nevruz kutlamalarna katlmak için 21 Mart 2016 tarihinde Diyarbakra gelen ve elinde bçakla kutlamalarn yapld alana girmek istedii ileri sürülen üniversite örencisi Kemal Kurkutun, polis tarafndan vurularak, öldürülmesiyle ilgili yarglamaya devam edildi. Duruma nedeniyle Diyarbakr Adliyesi ile davann görüldüü 7nci Ar Ceza Mahkemesi salonunda güvenlik önlemleri alnd. Durumaya davann tutuksuz san polis memuru Y.., öldürülen Kemal Kurkutun annesi Sevcan ve aabeyi Cihan Kurkut ile taraf avukatlar katld.

KAçARKEN PENDEN POLS KOTU

Kemal Kurkutun, olay günü elinde olan bça ald kasabn iletmecisi enol Bilen, durumada tank olarak dinlendi. Kurkutun müteri gibi kasaba girdiini ve tokalatklarn anlatan Bilen, Arkam döndüümde tezgahtaki bça alp, kaçt. Kavga edeceini düünerek, kendisini tuttum; ancak elimden kaçt. çok sakin ekilde içeri girdi. Polisler i yerimin 600- 700 metre ilerisinde bekliyorlard. çocuk kaçtktan sonra ben, 155i arayarak, i yerimden bçak çalndn söyledim. Orada güvenlik önlemi alan polislere de sözlü ilettim. çocuk geldiinde üstünde montu ve srtnda çantas vard. Bçak alp, kaçtktan sonra bir polis memuru, çocuun peinden kotu. Ayrca bir polis arac da pelerinden gitti diye konutu.

KEMAL, ÖKSÜZ BÜYÜDÜ

Kemal Kurkutun annesi Sevcan Kurkut ise gözyalaryla verdii ifadesinde, Bu nasl bir adalettir? Kemal ne yapt, suçu neydi? Kemali yargsz, sorgusuz vurdular. Katil kimse, cezasn Allahtan bulsun. Ben Allaha havale ettim. Kemalin günah, benim günahm neydi? Kemal öksüz büyüdü. Kemal ne yapt? O zalim, o katil Allahtan bulsun dedi.

KEMAL, ANKARA GAR KATLAMINDAN KURTULDU

Söz hakk verilen Kurkut ailesinin avukat Reyhan Yalçnda Baydemir de vurulma anna ait görüntülerin mahkeme heyetince izlenmesini istedi. 1 dakikalk görüntünün izlenmesinin ardndan Baydemir, unlar söyledi:

Sann silah nereye doru atelediine dair tüm beyanlarn yalanlayan görüntüler mevcuttur. Kemal Kurkut öldürülmeden de durdurulabilirdi. Nevruz alanna giden herkes; tacizkar, sözlü ve fiili, insan canndan bezdiren bir muameleye tabi tutuluyor. Kemal Kurkut, 10 Ekim gar katliamnda etrafnda insanlarn öldürüldüünü gören bir çocuktur. Bir süre psikiyatri tedavi görmesinin sebebi de budur. Öldürmeden yakalama imkan vardr. Görüntüde görüldüü üzere sank, direkt maktule kar çok alakasz bir yerde bulunan sank dümdüz bir ekilde hedef gözeterek, silahn atelemitir. Dolaysyla öldürme kast ile hareket ettii açktr. Bu nedenle sann tutuklanmasn talep ediyoruz.

ELNDE BIçAK OLAN KMSE GÜVENLK ALANINA GREMEZ

Sank polis memuru Y.. ise vurulma an olarak belirtilen fotorafta, polis noktasnda maktule doru silah ateleyen kiinin kendisi olduunu söyledi. Y.., Olay annda arkamdan ate eden bir kii daha vard. O polisin namlusu da hareket ediyor. Ben yalan beyanda bulunmadm. Ben çukur bir alandaym ve bu nedenle elimin havada olmas çok doaldr. Ben sann ayana doru hedef almtm. Ayrca hedef alarak, ate etseydim maktulün vücudundan mermi çekirdei çkmas gerekirdi. Oysa çkan, seken bir mermi parçasdr. Elinde bçak olan hiç kimse güvenlik alanna giremez. Oradaki tüm görevliler Dur ihtarnda ve ikaz atnda bulundu. Maktul, protokol alanndan girmeye çalmtr.

DOSYA, ADL TIPA GÖNDERLECEK

Ara kararlarn açklayan mahkeme heyeti, dosyann stanbul Adli Tp Kurumuna gönderilerek, Kemal Kurkutun vurulmasna neden olmas muhtemel atn nereden yapldna dair rapor aldrlmasna karar verdi. Heyet, olayn olu eklini, stanbul Adli Tp Kurumundan istenilen rapor için dosyann gönderilmemi olmasn, delillerin tam olarak toplanmam olmasn dikkate alarak, sann tutuklanmasna ilikin talebi reddetti. Duruma ertelendi.

Ana Sayfaya Git