AFAD Insarag Sertifikası Aldı

Vali Güzeloğlu "Konu insan hayatı olunca her şeyin ötesinde bir sorumluk taşıyor, bu inançla çalışıyoruz"

Haberler 16.01.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AFAD l Müdürlü Uluslararas Ar Arama Kurtarma Ekibi unvanna sahip olduu için BM Uluslararas Arama Kurtarma Danma Grubu (INSARAG) serfitikas almay hak kazand. Törende konuan Vali Hasan Bsari Güzelolu, Müdürlüümüz, uluslararas alanda ar kurtarma ve öncü kurtarma birlii olarak sertifikalanm oldu. Bu baary gerçekletiren bata kurum müdürümüz olmak üzere herkesi kutlamak istiyorum dedi.

INSARAG SERTFKASI ALINDI

AFAD Diyarbakr il Müdürlüünün INSARAG serfitikas almas nedeniyle tören düzenlendi. Törene katlan Vali Hasan Basri Güzelolunu, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve AFAD l Müdürü ükrü Kikizade karlad. Vali Güzeloluna, AFAD l Müdürlüünün çalmalar ve acil arama kurtarma srasnda kullanlan malzemeler konusunda bilgi verildi. Ekipmanlar inceleyen Vali Güzelolu ile beraberindekiler daha sonra AFAD l Müdürlüü ekiplerinin depremde ve afetlerde mahsur kalanlar kurtarma tatbikatn izledi. Tatbikatta, senaryo gerei, yaklak 5 saat enkaz altnda yaam mücadelesi veren bir kiinin kurtarlmas, yüksekten yaral kurtarma ve tama çalmas yapld.

VAL EKB TEBRK ETT

Tatbikat sonras ekipleri tebrik eden Vali Güzelolu, AFAD Diyarbakr l Müdürlüünün arama kurtarma faaliyetleri kapsamnda uluslararas birçok ülkede kurtarma çalmalarna katldn belirtti. Vali Hasan Basri Güzelolu, unlar söyledi:

Müdürlüümüz, Diyarbakrla birlikte 10 ilde, Afet ve Acil Durum Bakanlmza bal olarak, her türlü arama, kurtarma, afet annda acil müdahale noktasnda yetkili ve örgütlü bir kurulu. Diyarbakr Afet ve Acil Kurtarma Birimimiz, BM Uluslararas Arama Kurtarma Danma Grubundan serfitika almay hak kazand. Müdürlüümüz, uluslararas alanda ar kurtarma ve öncü kurtarma birlii olarak sertifikalanm oldu. Bu baary gerçekletiren bata kurum müdürümüz olmak üzere herkesi kutlamak istiyorum. Diyarbakrmzda depremsellik açsndan 17 ilçemizin 11 ilçesi, birinci derece deprem; merkez de ikinci derece deprem bölgesi. Geçmite yaanm maalesef insanlarmzn hayatna mal olmu depremlerden çkardmz dersle, Arama Kurtarma Birliimizin u anda çok yetkin bir kapasiteyle hazr olduunu belirtmek istiyorum.

Ana Sayfaya Git