Afrin saflarını sıklaştıralım!

Soylu, "Bugün saflarımızı sıklaştırmanın zamanıdır. Terör örgütlerinin bu memlekete herhangi bir faydası olmadı, kardeşi kardeşe düşürdü, bölgedeki çocuklarımızın yarınına ait ümitlerini yok etti. Buna müsaade etmemeliyiz"

Haberler 02.02.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Biz sadece 780 bin kilometrekareden sorumlu deiliz, ayn zamanda hep birlikte corafyann huzurundan ve kardeliinden sorumluyuz. Afrinde bunu tesis etmeye çalyoruz. dedi.

Diyarbakr Valiliince bir otelde düzenlenen Kanaat Önderleri Bulumasna görüntülü olarak balanan Soylu, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Oynanan oyunlarn ve kurulan tuzaklarn Türkiyeyi zayflatmadn ve hedeflerinden uzaklatrmadn belirten Soylu, bunun aksine birlii kuvvetlendirdiini kaydetti.

Afrine yönelik düzenlenen Zeytin Dal Harekatna ramen Türkiyenin ihracatnn ve ekonomisinin büyüdüünü, turizm rezervasyonlarnn arttn aktaran Soylu, öyle konutu:

Uluslararas arenada eer zayf olsaydk herkes bizi bu konuda hakl yöntemlerle taciz etmeye kalkard. Türkiyeye bu konuda herhangi güçlü bir taciz söz konusu deil. En önemli zaman dilimi içerisindeyiz. Bir dan tepesine doru trmandmz u anda o tepenin en mutena yerinde olduumuz bir noktadayz. te bu noktada yaplmas gereken, son 15 ylda kuvvetlendiimiz bu yürüyüümüzü devam ettirmektir.

-Buna müsaade etmemeliyiz

Soylu, Türkiyenin, FETÖ, PKK, DEA ve bir takm yasa d sol örgütlere kar büyük bir mücadelenin yan sra yasa d göçle de mücadele yürüttüünü belirterek, öyle devam etti:

Buna ramen Türkiye ayaktadr ve dimdiktir. Bugün ihracatmz 150 milyar dolar, gelen turist says 32 milyonu at. Bunu birlikte saladk. Bugün dünyada, Biz istediimiz gibi yaparz. deil Türkiyeyi kabul eden, bulunduklar her masada Acaba Türkiye bu konuda ne diyor. diyen bir anlaya sahip güçlü bir Türkiye tablosu var. Bunu hep beraber oluturduk. Yapmak istedikleri basit, bölecekler, zayflatacaklar, gücümüze azaltacaklar, bizi yasal istikrarszlkla, kamu düzeni istikrarszl ile ve birbirimize düürerek frsat elde etmeye çalacaklar. Buna müsaade etmemeliyiz.

Diyarbakrda görevlendirme yaplan belediyenin hizmetleriyle gurur duyduklarn vurgulayan Soylu, Cumhurbakanmzn derdi bu milletin deerleri, manevi iklimidir. Bu ülkede herkesin istediini istedii ekilde anlatabilme, ortaya koyabilmesinin korunmasdr. Onun derdi, stanbulda ve zmirde ne varsa Diyarbakrdaki çocuklarmzda da o olsundur. ifadelerini kulland.

- Devlet gereini yerine getirmektedir

Bakan Soylu, demokrasinin haklara olan saygnn ve muhabbetin en önemli iklimi olduuna iaret ederek, bu iklimin hep birlikte yaplacak çalmayla oluturulacan dile getirdi.

Diyarbakrda ve bölgede yatrm yapmak isteyenlerin önünü açmann temel görevleri olduunu belirten Soylu, Devlet gereini yerine getirmektedir. Yatrm ile huzurun tesisi ile hukukun üstünlüüyle elinden geleni yapmaktadr. Top sizin ayanzda. O topu kendi aramzda öyle bir muhabbet iklimine dönütürmeliyiz ki nifak sokmak isteyenler dumura uramaldr. dedi.

- Bugün saflarmz sklatrmamzn zamandr

Bölgedeki STK tesilcilerinin ve kanaat önderlerinin sözlerinin ve tutumlarnn önemini belirten Soylu, unlar dile getirdi:

Biz sadece 780 bin kilometrekareden sorumlu deiliz. Biz ayn zamanda hep birlikte corafyann huzurundan ve kardeliinden sorumluyuz. Bugün bunu tesis etmeye çalyoruz. Afrinde bunu tesis etmeye çalyoruz. Bugün etrafmzdaki corafyada ve kendi corafyamzn içerisinde bunu tesis etmeye çalyoruz. Bunu en tesirli bir ekilde anlatacak olan ve ortaya koyacak olan sizlersiniz. Bugün saflarmz sklatrmann zamandr. Terör örgütlerinin bu memlekete herhangi bir faydas olmad, kardei kardee düürdü, bölgedeki çocuklarmzn yarnna ait ümitlerini yok etti. Buna müsaade etmemeliyiz.

Bölgenin hem ekonomik hem de turizm açsndan cazibe merkezi haline geleceini vurgulayan Soylu, Diyarbakr 2017den daha huzurlu olacaktr. Biz sadece terörle mücadele etmiyoruz, uyuturucu ile de mücadele ediyoruz. dedi.

- man ve insanl en güçlü bir milletiz

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu ise programda yapt konumada, Türkiyenin, kendi snrlar ve darda insanln temel deerlerini tayan, onlara sahip çkan bir büyük medeniyet anlayn temsil ettiini belirterek, Maalesef yan bamzda yaanan aclar karsnda ve ortaya konulan ykmlar karsnda maddi ve manevi bu noktada kendisi en ötede bir sorumluluk almaktadr. Bugün belki dünyann en zengin devleti deiliz ama bilin ki gönlü en zengin, iman ve insanl en güçlü bir milletiz. diye konutu.

Programa, kanaat önderlerinin yan sra vali yardmclar, Diyarbakr Belediye Bakan Cumali Atilla, Bölge Jandarma Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre de katld.

Ana Sayfaya Git