Afrin şehidi, Erciş'te 7 bin kişi tarafından uğurladı

ZEYTİN Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de yürütülen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik (26), memleketi Van'ın Erciş ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin cami avlusuna getirilmesi sırasında şehidin annesi Leyla, babası Zeynel Abidin, kardeşleri ve nişanlısı Seda Derin tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Haberler 03.03.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin düzenledii Afrin harekatnde önceki gün ehit olan 8 askerden biri olan Jandarma Uzman Onba Rdvan çevik için memleketi Erci ilçesinin çnarl Mahallesinde bulunan Hazreti Ömer Camisi önünde tören düzenlendi. Törene Ulatarma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, Van Valisi ve Belediye Bakan Vekili Murat Zorluolu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardmcs Fatih çiftçi, Erci Kaymakam Mehmet irin Yaar, Van Asayi Kolordo Komutan Korgeneral Salih Karata, Van l Jandarma Komutan Tugeneral Yavuz Özfidan, polis ve askeri yetkililer ile yaklak 7 bin kii katld.

ALES VE NANLISI TABUTA SARILARAK AIT YAKTI

Cuma namaz öncesi Vandan helikopterle Erci ilçesine getirilen ehit Jandarma Onba çevikin cenazesi, cami avlusuna götürüldü. Bu srada gelen babas Zeynel Abidin, annesi Leyla, iki kardei ve nianls Seda Derik, tabuta sarlarak atlar yakt, gözya döktü. ehidin yaknlarn askeri yetkililer, teselli etmeye çalt. ehit cenazesi, cuma namazna müteakip, klnan cenaze namaznn ardndan bir süre omuzlarda tandktan sonra ayn mahallede bulunan çnarl mezarlnda gözyalar arasnda topraa verildi.

EVLLK HAZIRLIKLARI YAPIYORDU

Afrinde ehit düen 1i kz 3 kardein ikincisi olan Jandarma Uzman Onba Rdvan çevikin 4 ay önce nianland ve evlilik hazrlklar yapt belirtilirken, 4 gün önce zmirden Afrine gittii srada babas Zeynel Abidin ile telefon görümesi yapt örenildi. Babasnn, Olum gerekirke istifa et gitme sözüne tepki gösterip üzülen ehit çevik, ehitlik mertebesinin herkese nasip olmayacan, gerekirse kendisini de Afrina giderek ehit olacan babasna söyledii belirtildi.

Ana Sayfaya Git