Afrin tamamen kontrol altında

Genelkurmay Başkanlığınca "Afrin bölgesinde kontrolün tamamen sağlandığı, bölge halkının güvenle evlerine dönüşlerini sağlamak için arama tarama çalışmalarının devam ettiği" belirtildi

Haberler 25.03.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afrin bölgesinde kontrolün tamamen salandn, bölge halknn güvenle evlerine dönülerini salamak için arama tarama çalmalarnn devam ettii bildirildi.

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK), hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrar salamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA mensuplarn etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn terör örgütü üyelerinin bask ve zulmünden kurtarmak için, 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00de balatlan Zeytin Dal Harekat sürüyor.

AFRN KONTROL ALTINDA

Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlaryla, BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde devam eden harekatta, Suriyenin toprak bütünlüüne sayg gösteriliyor.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan bilgilendirmeye göre, harekat kapsamnda Afrin bölgesinde kontrol tamamen saland. Halkn güvenle evlerine dönüünü salamak için gerekli önlemlerin alnmasna ilikin çalmalar devam ediyor.

Bu kapsamda TSK unsurlar bölgede el yapm patlayc ve mayn arama tarama çalmalarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git