Afrin'de şehit olan UMKE görevlisi Burak Tatar için tören

SURİYE'nin Afrin bölgesinde sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, arama- tarama faaliyetleri yapılırken, askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin tuzakladığı mayının infilak etmesi sonucu şehit olan Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeli Burak Tatar (23) için görev yaptığı Erzurum 112 Acil Komuta Merkezi önünde tören düzenlendi.

Haberler 03.04.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afrinin Kestele Hidirya bölgesinde, önceki akam saat 17.25te, askeri aracn geçii srasnda, teröristlerin yola önceden döedii el yapm patlayc infilak etti. Patlama sonucu araç içinde bulunan ve gönüllü olarak Afrine giden Erzurum Salk l Müdürlüü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeli Burak Tatar ehit olurken, 3 asker de yaraland. Bekar olan ehit UMKE görevlisi Tatarn ac haberi, merkez Yakutiye ilçesi Hilalkent semtinde yaayan ailesine ulatrld. ehit Tatarn cenazesi, gece saatlerinde memleketi Erzuruma götürüldü.

FIRAT KALKANI HAREKATINDA DA GÖNÜLLÜ GÖREV YAPMI

Hülya- Yahya Tatar çiftinin 3 çocuundan Burak Tatar için görev yapt Erzurum 112 Acil Komuta Merkezi önünde tören düzenlendi. Törene Vali Seyfettin Azizolu, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, 9uncu Kolordu Komutan Korgeneral Uur Tarçn, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Güray Alpar, Büyükehir Belediye Bakan Mehmet Sekmen, l Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, l Salk Müdürü Mahmut Uçar ile ehidin yaknlar ve mesai arkadalar katld. Japonyada olduu için cenaze törenine katlamayan Babakan Yardmcs Recep Akda, ehidin babas Yahya Tatar telefonla arayarak, basal dileinde bulundu.

ehit Burak Tatarn öz geçmiinin okunduu srada anne Hülya ve baba Yahya ile kardeleri Derya ve Kadim Tatar ayakta güçlükle durabildi. Ailesi ve yaknlar, ehit Tatarn krmz karanfillerle süslenen, Türk bayrana sarl tabutuna dokunup, uzun süre gözya döktü.

Salk Meslek Lisesini 2013 ylnda bitirdikten sonra Narman ilçesinde göreve balayan Burak Tatar, 2016da ise Atatürk Üniversitesi Salk Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan mezun oldu. Yüksekokulu bitirdikten sonra UMKEde çalmaya balayan Burak Tatarn, Nusaybinde ve Frat Kalkan Harekatnda da gönüllü olarak görev ald belirtildi.

l Müftüsü Hasan Hüsnü Sulann yaptrd dua sonras ehit Burak Tatarn Türk bayrana sarl tabutu, cenaze namaznn klnaca Narmanl Camiine götürüldü. Burada klnan cenaze namaz sonrasnda ehidin naa, Güzelova Mahallesindeki mezarlkta topraa verildi. Bakan Demircan ve protokol, ehidin mezarna toprak att.

ARKADAINA KEKE EHTLK MERTEBESNE KAVUSAM YAZMI

Öte yandan ehit UMKE görevlisi Burak Tatarn çalma arkadalaryla oluturulan WhatsApp grubundaki son yazmalar ortaya çkt. Yazmalara göre, Ben Afrine gidiyorum, bana ne diyen Burak Tatara arkada, Yapma üzüldüm. Deme öyle, ben kimle çalacam diye yant veriyor. Bunun üzerine Tatar, Geleceim, belki de ehit oluruz; siz cenazemize gelirsiniz. Allah bilir diye yazyor. Alayacan belirten arkadana Burak Tatar, Keke öyle bir mertebeye kavusam. Sana da efaatçi olurum. Kanka ama çok tövbe et yantn veriyor.

Ana Sayfaya Git